Jozef Viskupič megyefőnök szerint Nagyszombat megye a jövőben az alacsony árral szemben inkább a minőségre szeretné helyezni a hangsúlyt a közbeszerzések kiértékelésénél. A megye továbbá költségspórolásként a közeljövőben igyekezni fog saját intézményeit, megyei fenntartású szolgáltatóit támogatni a kivitelezések során, például a közutak javításánál.

 

Viskupič minderről Miroslav Hlivák, a Közbeszerzési Hivatal elnöke és Jaroslav Lexa, a közbeszerzési intézmény igazgatójával való egyeztetése után beszélt. A tárgyalás célja az új közbeszerzési törvény tervezetével kapcsolatos egyeztetés volt.

 

Viskupič minderről Miroslav Hlivák, a Közbeszerzési Hivatal elnöke és Jaroslav Lexa, a közbeszerzési intézmény igazgatójával való egyeztetése után beszélt. Kép: Nagyszombat megye

 

Az előkészületben levő új közbeszerzési jogszabály előírja, hogy a döntéseknél a későbbiekben az alacsony árral szemben sokkal inkább már a minőségre kell összpontosítani. Viskupič hangsúlyozta, hogy a megye számára fontos, hogy egyértelműek és érthetőek legyenek az egyes közbeszerzések feltételei.

 hirdetes_810x300  

 

Viskupič szerint Nagyszombat megye az előző választási időszakban sokszor külső beszállítókra, kivitelezőkre támaszkodott olyan munkák elvégzésénél is, melyek önerőből is elvégezhetőek. Példaként az útfelújításokat említette.

 

 

Körkép.sk/trnava-vuc.sk

Nyitókép: Nagyszombat megyei hivatal

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!