Reggel kilenc óra tájékában tűz ütött ki az egykori Fornetti, ma Minit gyárában Dunaszerdahelyen, a Múzeum utcában. Az üzemben sokan dolgoznak, de súlyos sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

 

Frissítve!

 

A tűzoltók már több mint három órája küzdenek a lángokkal. A helyszínen 40 önkéntes tűzoltó segíti a munkát Csilizradványról, Tejfaluról, Somorjáról, Szentmihályfáról, Bősről, Nagypakáról, Dióspatonyból, Gombáról, Oroszvárról és Hodosból. A tulajdonos az eddigi károkat mintegy 10 millió euróra becsülte.

 

 hirdetes_300x300  

Az alkalmazottakat még a tűzoltóegységek megérkezése előtt evakuálták. A gyárból áradó sűrű füst a környékre is folyamatosan továbbterjed.

 

A sűrű füstfelhőt több kilométerről is látni. A Körkép.sk az üzemben dolgozóktól úgy tudja, a kelesztő robbant fel, ahol a fagyasztott árut gyártják. Ez hozza egyébként a legtöbb forgalmat a vállalatnak. Egy alkalmazott a robbanás után pánikrohamban eltűnt, de azóta megtalálták.

 

Kép: webnoviny.sk

 

Kép: webnoviny.sk
Kép: webnoviny.sk

 

 

A dunaszerdahelyi, galántai, nagymegyeri, nagyszombati és somorjai tűzoltók kilienc technikai járművel ezekben a percekben is a helyszínen vannak.

 

 

A SITA hírügynökség szerint az üzem dolgozóit már kimentették a helyszínről.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!