Három napos FOUR FEST rendezvénysorozat Rimaszombatban a Fekete Sas komplexumban, schow-műsorral, főzőversennyel és jazz-előadással. Gyerekekkel együtt ünnepelhetjük a szünidő közeledését a Városkertben. A hét végén pedig a hatodik Ősök Sarja Ünnepét rendezik meg a Jeszte melletti Völgyben.

 

Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást és pihenést kívánunk!

 

Június 12-13-14-én (kedd, szerda, csütörtök) Rimaszombatban a Városi Művelődési központban, az Aranybika szállóban és a Fekete Sas udvarán

 

 hirdetes_810x300  

FOUR FEST –  és számos kísérőrendezvény kerül megrendezésre.

 

A rimaszombati Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, immár tizenegyedik alkalommal is megrendezi a FOUR FEST című rendezvényét.

 

Június 12-én, kedden a számos kísérőrendezvény keretén belül sorra kerül a hagyományos nemzetközi focitorna harmadik évfolyama, a Fekete Sas étteremben Mišo Pročko DJ Schow-ján „élvezkedhetnek.”

 

Június 13-án, szerdán a Fekete Sas udvarán nem maradhat el a hagyományos főzőverseny sem, amelyen káposztalevest főznek a benevezett csapatok, s az idei rendezvény csúcspontját a legendás Metalinda koncertje zárja szintén szerdán 19:00 órától a Fekete Sas udvarán.

 

Június 14-én, csütörtökön a rimaszombati Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a FOUR FEST-et. Az idei évfolyam középpontjában is a versenyek állnak, így a szakácsok, pincérek, baristák, somelierek, üzletkötők, kozmetikusok, fodrászok szállnak versenybe a helyezésekért, mégpedig a Városi Művelődési Központban, az Aranybika Szállóban és az iskolában. 22tanintézmény mintegy 100 versenyzőjét várják.

 

 

Június 14-én (csütörtökön), 20:00 órakor Rimaszombatban a Fekete Sas udvarán

 

                             Audrey Martells (vocal jazz koncert) USA.

 

A Rimaszombati Jazzfesztivált Audrey Martells jazz énekes koncertjével nyitják meg. Az énekesnőt Amerikában úgy tartják számon, mint a zenei jövő „Nagy tehetségét”. Vokálozott már Celine Dion, Whitney Houston, Britney Spears számaihoz is. Kisér a Walter Fischbacher Trio (USA/CZ)

 

Beléptidij: 9€, jegyelővétel a VMK, TIC.

Kontakt: – Regina Špitálová 047/5621550

 

 

 

Június 16-án (szombaton) egész napos műsor a gyerekek részére Rimaszombatban a Városkertben

 

                                         HURRÁ,   ITT A SZÜNIDŐ.

 

 

 

Június 16-17-én (szombaton és vasárnap) a Jeszte és Péterfala közötti Almáspusztán a Völgyben

 

ŐSÖK SARJA ÜNNEPE.

 

A nyári napforduló ünnepe idén is változatos eseménysorozattal várja az érdeklődőket.

 

Az idei ŐSÜ a magyar szablyára és a Magyar Szablyavívó Iskolára összpontosít, egyrészt méltó emléket állítva Borsody Lászlónak, másrészt rámutatva a magyar virtusra és annak pengeéles elméjű gyakorlóira.

 

Szombaton, azaz június 16-án folyamatosak lesznek a bemutatók szablyavívásból, valamint bemutató szablyavívás oktatást is biztosítunk gyermek és felnőtt számára egyaránt.

 

Az ünnepségen résztvevők megnézhetik Kertai Zalán csodálatos katonavívó festményeit, és egy kis szerencsével az alkotóval is válthatnak pár baráti szót!

 

Továbbá Máday Norbert kapcsolódó, frissen megjelent könyvének beszélgetéssel egybekötött bemutatóját tartjuk az előadótermünkben.

 

Bemutatkozik a Gömöri Lovasegyesület, Kosec Andrea látványkovácsolást tart, teret kapnak a környékbeli fiatal tehetségek, a feledi Boglárka gyermek néptáncegyüttes, a hidegkúti Magtamás Csilla, az ajnácskői Chovan Lilla. Lesz gyermekszínház és többek között fellép a Folk LC is. Nem maradhatnak otthon a környékbeli kézműveseink sem és hogy a legkisebbek se unatkozzanak, a gyerekeknek lesz lehetőségük megélni a Petrovics-család (Szárnyalló) népi játékait is.

 

Az Ünnep mindkét napján lehetőség lesz különféle természetes és népi gyógymód kipróbálására, illetve egészségünkkel kapcsolatos beszélgetésekre Sípos Veronika, Gáspár Hédi és Péntek Gábor jóvoltából.

 

Szombat este a Historica zenekart halljuk a Völgyben, a Szerdombbal szemközt, őseink vigyázó szemei előtt.

 

 

Történelmi éleslátásunk pallérozása okán Zetényi Csukás László jóvoltából egy félelmetesen jól feldolgozott előadást hallhatunk a Szent István csatahajó tragédiájának máig elhallgatott hátteréről.

 

Vasárnap, a hétvége zárásaként megtartják a Szert, azon a dombon, ahol 3 évvel ezelőtt felszentelték a Felvidék zászlaját is.

 

Az esemény mindkét nap 12 órától kezdődik. Korán kelők számára gyalogtúrát javasolnak a közeli Mária-kúthoz (gyülekező 8 órakor az egyházasbásti Pogányvár Fogadónál), illetve szeretettel ajánlják a helyi katolikus szentmiséket is 9 órától Egyházasbáston, vagy 10 órától pedig Gömörpéterfalán.

 

Természetesen az ŐSÜ idejére is lesz lehetőség szállást foglalni, hogy véletlenül se maradjatok le semmiről. Sátor, közösségi szállás, földház, lehet válogatni!

 

Szállásfoglalás: +421 911 615 896

További információk: [email protected], FB.com/medvesalja

 

 

Összeállította: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!