Történelmi előadás vagy könyvbemutató érdekli? Hangversenyt hallgatna, esetleg opera-előadáson venne részt? Nyári rendezvényen vagy pikniken múlatná a hétvégéjét? Íme, a Pozsonyi és a Szenci járás e heti programajánlója!

 

Június 19. (kedd) – Fundárek Anna előadása a Pozsonyi Casinóban

 

A februárban betegség miatt elmaradt előadását tartja meg Fundárek Anna, a Szlovák Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének főmunkatársa. A Pálffyak Pozsony város és Pozsony vármegye történetében a 16–17. században betöltött szerepéről ismerhet meg történelmi tényeket az, aki június 19-én, kedden 18.00 órakor ellátogat a Pozsonyi Casinóba. Műsorfelelős: Mészáros Mária, háznagy: Papánek János.

 

 hirdetes_810x300  

Június 20. (szerda) – „Gardrób“ – könyvbemutatóval egybekötött kiállítás

 

A CSEMADOK Pozsonyligetfalui Alapszervezete és a Pozsonyi Magyar Intézet sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt június 20-án, szerdán 17.00 órától Szarka Zsuzsanna Gardrób című könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóját a Csemadok Rákosi Ernő Nagytermébe (Május 1. tér 10–12.).

 

A vendéggel Molnár Judit újságíró beszélget.

 

 

Június 21. (csütörtök) – André Rieu világhírű karmester nagysikerű hangversenye

 

Az érdeklődők André Rieu világhírű holland karmester nagysikerű hangversenyét nézhetik-hallgathatják meg a londoni Royal Albert Hallban készült felvételről június 21-én, csütörtökön 17.00 órától a Pozsonyi Casinóban. Műsorfelelős: Nagy Ildikó, háznagy: Győri Teréz.

 

Fotó: Metro Radio Arena

 

Június 22-től 24-ig (péntektől vasárnapig) – Opera Aeterna I

 

A projekt célja három színpadi opera-előadás bemutatása (Serenata a due voci) a Musica aeterna együttes és szólistáinak interpretációjában. Az előadás a Káptalan utca 1-es (Kapitulská) házszám alatt található Albrecht-ház udvarán kerül megrendezésre. A rendezvények 19.30 órakor kezdődnek, a belépési díj tetszőleges. A bevételből az Albrecht-ház felújítását és revitalizációját szeretnék befejezni.

 

Fotó: www.musicaaeterna.sk

Bővebb információ itt.

 

Június 23. (szombat) – Éberhardi nyár

 

A CSEMADOK Éberhardi Alapszervezete, a CSEMADOK Szenci Területi Választmánya és Éberhard Önkormányzata közösen szervezi meg június 23-án, szombaton 17.00 órai kezdettel az Éberhardi nyár című rendezvényt a helyi vadászháznál.

 

A műsorban fellép a somorjai Pici Csali és a Kis Csali gyermektánccsoport a Csali zenekarral; az érsekújvári Operett Kvintet és Feke Pál, énekes, színész.

 

A rendezvényen átadásra kerülnek a Talentum-díjak.

 

Fotó: szenc.sk

 

Június 24.(vasárnap) – II. Kis-Duna Piknik

 

Június 24-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a II. Kis-Duna Piknik című rendezvény a hegysúri „Dunafenéken”, a focipálya mellett.

 

A részletes program:

14.00 Iskolások és óvodások műsora (Hegysúr, Réte, Szenc)

15.30 A magyarországi Vörös Oroszlán Lovagrend bemutatója

17.30 Labdarúgó-mérkőzés (Csemadok–Cserkészek)

18.30 A somorjai Duna Folk Band koncertje

Gyermekprogramok: fakörhinta, hagyományos népi játékok, rajzolás, agyagozás

 

Fotó: szenc.sk

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!