2018. július 13. (péntek), 20.30 – Esti koncertsorozat a kertben

 

A koncertsorozat a pozsonyi irgalmas rendi Sarlós Boldogasszony-templomban kerül megrendezésre a templom orgonájának megjavítása céljából. A koncerteket az Irgalmasok Kórházának udvarán hallgathatják meg a látogatók. A belépés a Szlovák Nemzeti felkelés tere 10. házszám felől lesz lehetséges. A belépő tetszőleges.

 

Fotó: CityLife

 

2018. július 13. (péntek), 22.00 – OPEN AIR LATINO BOAT PARTY (Lod Cafe & Bar, Tyrš rakpart)

 hirdetes_810x300  

 

A szervezők minden táncos lábú érdeklődőt várnak a Lod Cafe & Bar fedélzetére, ahol egyedi kilátás nyílík az éjszaki Pozsony panorámájára.

 

Fotó: Kam Do Mesta

 

2018. július 14-től (szombat) augusztus 17-ig (péntek) – BAŽANT KINEMATOGRAF nyári mozi a Magio strandon (Tyrš rakpart, Pozsony)

 

A Bažant Kinematograf nyári fesztivál idén is jelentkezik a pozsonyi Magio strandról. A fesztivál során a szabad ég alatt vetítik le az idei év legjobb mozifilmjeit. A nyári mozi keretén belül szombattól szerdáig vetítenek filmeket belépő nélkül, sötétedés után, 21.00 órától. A Magio strand székeket, padokat és nyugágyakat biztosít a mozizóknak, de letétre pokrócot is lehet „bérelni“. A strandmenti bárok éjfélig várják a mozizás közben megszomjazó filmrajongókat.

 

Fotó: CityLife

 

Részletes program itt.

 

2018. július 13. (péntek), 14.00–22.00 – Francia Nap Pozsonyban

 

Július 13-án, azaz szombaton a pozsonyi Fő téren immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Francia Napot, melynek keretén belül a francia nemzeti ünnepre emlékeznek meg. 1789. július 14-én ostromolták meg Párizs rettegett börtönét, a Bastille-t, melynek elfoglalása és lerombolása jelezte a francia forradalom kirobbanását.

 

A látogatóknak alkalmuk nyílik arra, hogy körbesétáljanak a „francia falun“. A több tucat sátorban francia és helyi termékeket egyaránt fognak árulni. A „francia faluban“ a francia színeken és ízeken kívül a kellemes italok sem fognak hiányozni. Az esemény alkalmából a Francia Intézet is megnyitja kapuit. A nyílt napon művészeti műhelyekkel és francia nyelvjátékokkal fogják szórakoztatni a nagyérdeműt.

 

Fotó: CityLife

Az esti kulturális program idején a zenéé és a táncé lesz a főszerep: klasszikus francia slágereket Lucia Bujanova „madamebujna“-tól hallhatunk, de fellép a Compagnie Pyramid, valamint a Billet d´Humeur (pop, beat, elektro) is.

 

Részletes program itt.

 

2018. július 14. (szombat), 13.00 – Szivárványos Pride Pozsonyban

 

A Szivárványos Pride felvonulás július 14-én, szombaton 13.00 órától veszi kezdetét a pozsonyi Hviezdoslav téren. A melegfelvonulás az emberek közti egyenlőséget hirdeti nemi irányultságtól függetlenül. A mozgalom honlapja szerint az eseményen „a leszbikusokhoz, melegekhez, biszexuálisokhoz, transz- és interszexuálisokhoz (LGBTI) barátaik, ismerőseik és családtagjaik is csatalkoznak majd, hogy megmutassák, teljesen hétköznapi emberekről van szó”. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Pride idei sztárvendége a Korben Dallas lesz.

 

Fotó: Facebook

 

A felvonulással egy időben várható egy ellentüntetés is, melynek szervezői a hagyományos családok fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Elképzeléseik szerint a résztvevők Pozsony belvárosában élő láncot alkotva fogják kimutatni tiltakozásukat a Pride ellen.

 

Bővebb információ itt.

 

2018. július 14. (szombat), 10.00–21.00 – Ribizlis Dévény (Pozsony, Dévényi vár)

 

Idén immáron harmadik alkalommal rendezik meg a Ribizlis Dévény kulináris rendezvényt. A fesztivál célja, hogy a ribizlitermesztést, valamint a hagyományos minőségi dévényi ribizlibor gyártását népszerűsítse.

A piros- és a fekete ribizliből készült borok kóstolásán és árusításán kívül a fesztiválra látogatók ribizlit, cukrozott ribizlit, dzsemet, szörpöt, bublaninát, fagyit, jégkását és más, ribizliből készített termékeket kóstolhatnak, illetve vásárolhatnak.

 

Fotó: Facebook

 

Bővebb információ a részletes programról itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Nyitókép: Bratislava24

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!