Ezen a hétvégén falunapon szórakozhatnak Serke községben, lehet fesztiválozni Ajnácskőn és bábozni Rimaszombatban a Fekete sas udvarán. Kellemes szórakozást és jó pihenést kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Augusztus 11-én (szombaton) 7:30-tól Serkében a községi parkban a Sikeda ifjúsági csoport

 

                                       Főzőversenyt rendez

 

 hirdetes_810x300  

A Sikeda ifjúsági csoport által rendezett főzőversenynek már évek óta nagy sikere van. Ilyenkor mindig jó illatok terjengenek a kellemes pihenésül szolgáló parkban, de nemcsak ott, hanem az egész faluban is. Látogasson el Serkébe és vegyen részt a kóstolgatásban. Ítélje meg, hogy a bírálóbizottság helyesen döntött-e a helyezésekben.

 

 

Augusztus 11-én  (szombaton) 13:00 órától Serke község Önkormányzata

 

                                         Falunapot rendez

 

Az érdeklődőket, szórakozni vágyókat tarka műsor várja. Ne mulassza el!

 

 

Augusztus 11-12-én  (szombaton és vasárnap) 14:00 órakor várja Önt Ajnácskőn a kétnapos

 

Váraljai Fesztivál

 

Két napos lesz az idei, immár 15. Váraljai Fesztivál Ajnácskőn, amelyre augusztus 11-én és 12-én kerül sor a szabadtéri színpadon a Csemadok Ajnácskői Alapszervezete szervezésében.

 

Augusztus 11-én, szombaton 14.00 órakor kerül sor a kapunyitásra, s még a megnyitó előtt a Vaga Banda gólyalábasai köszöntik a közönséget. 15.30 órától folyamatosan érkeznek a fellépők a színpadra, előbb a helyi óvodások és alapiskolások, a Haraszti ikrek, Jakab Levente, Kunya Gyula, Chovan Lilla, Molnár Karina, 18.00 órától Hajni és a fiúk (népzene modern köntösben), 19.15 órától Bakelit (rapper), 20.00 órától az ajnácskői-balogfalai Ramses rockkoncertje következik, s a napot 22.00 órától DJ Mayo zárja. A nap folyamán lesz Ringató (baba-mama pihenő), Motolla Kézműves Baráti Kör, fotósarok, arcfestés, buborékfújás, aszfaltrajz, de frissítőből (étel, ital, palacsinta, fagyi) sem lesz hiány.

 

Augusztus 12-én, vasárnap 16.00 órától a kultúrházban értékelik ki a Rajzolok Feszt Ajnácskőről rajzversenyt, amelynek a legjobb munkáiból kiállítás is nyílik. 17.00 órától sanzonestre kerül sor, amelyben fellép Rák Viktória, Derzsi György, Vadkerti Imre, lakatos Róbert, Novák Csaba (nagybőgő) és Kuti Sándor (cimbalom).     

 

 

Augusztus 12-én  (vasárnap) 18:00 órától Rimaszombatban a Fekete sas udvarán interaktív bábos előadás

 

                                              Élet és halál vize  címmel

 

Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell Az élet és a halál vize című interaktív bábos előadását augusztus 12-én, vasárnap 18.00 órától a Fekete sas udvarán (Fő tér) nézhetik meg.

 

Écsi Gyöngyi kovácsoltvas díszlet, kendők, kesztyűbábok, maszkok segítségével kelti életre az ősi magyar mitológia világképét is magában hordozó palóc népmesét Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe.  Kovács Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon át a dudáig. A mese felajánlja a közreműködést gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Nyitókép: körkép.sk/kpa 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!