Az iskolások után az egyetemisták is megkezdik a héten a tanévet, de részt vehetünk ünnepi szentmisén, kiállításon vagy épp megtekinthetünk egy természetfilmet is a Csallóköz madarairól. Töltsük el tartalmasan szabadidőnket ezen a héten is!

 

Szeptember 12., Komárom

 

A komáromi MARIANUM Egyházi Iskolaközpont szervezésében kerül sor a Szűz Mária Szent Neve ünnepe alkalmából megrendezendő ünnepi szentmisére, valamint a Marianum Egyházi Óvoda teljes belső felújítása utáni átadására és az intézmény Rozmaring utcai épületének felavatására és megáldására, 2018. szeptember 12-én.

 

 hirdetes_810x300  

Program:
10.00 Ünnepi szentmise a komáromi Szent András-bazilikában (Ennek végén fognak elhangzani az ünnepi beszédek is.)
11.30 az óvoda Nádor u. 47 alatti épületének átadása, megáldása
12.10 az iskola Rozmaring u. 2 alatti épületének átadása, megáldása, valamint Karaffa Attila Felvidéki szemmel c. kiállításának megnyitása az iskola új aulájában.

 

A szentmise főcelebránsa Mons. Orosh János, nagyszombati érsek lesz. Az iskolaközpont Rozmaring utcai épületének két új pavilonja és az óvoda belső felújítása Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával készült el 2018-ban, lehetővé téve a Marianum zökkenőmentes működését az idei tanévben is.

 

 

Szeptember 13., Komárom

 

Csütörtökön 16.00 órai kezdettel kerül megszervezésre A meredek folyópart – a legjobb hely az életre című természettudományi kiállítás megnyitója a komáromi Kultúrpalota kupolatermében. A kiállítást megnyitja Katarína Goffová, PhD., a tárlat kurátora. A kiállítás november 30-ig látogatható.

 

 

Szeptember 13., Komárom

 

Az Endresz Csoport Egyesület névadójának tiszteletére Endresz 125 címmel repüléstörténeti konferenciát rendez Endresz György első magyar óceánrepülő és katonai pilóta születésének 125. évfordulója alkalmából.

 

 

Szeptember 14., Komárom

 

Tanévnyitó a Selye János Egyetemen

 

A komáromi Selye János Egyetem rektora tisztelettel meghívja Önt a 2018/2019-es akadémiai év ünnepélyes megnyitójára, melyre 2018. szeptember 14–én 10,30 órai kezdettel kerül sor a Selye János Egyetem Konferencia-központjának dísztermében (Hradná 2, 945 01 Komárno)

 

Szeptember 14., Gúta

 

Pénteken 18:30 órai kezdettel kerül sor a Gútai madár és természetbarát egyesület szervezésében meghirdetett ” Csallóköz madarai” című előadásra és természetfilm vetítésre, melyet a Gandre – coffee & handmade, kellemes és meghitt környezetében, Riflik Zsolt az egyesület elnöke fog tartani. Töltsük együtt a péntek estét ezen a hangulatos helyen, és finom italok fogyasztása közben, tudjon meg érdekes – izgalmas de megdöbbentő dolgokat is a környezetünkben élő csodás lényekről ” a madarakról „.

 

 

Szeptember 14-16., Komárom

 

A MONARCHIA ÍZEI A KOMÁROMI BELVÁROSBAN

 

7 ország 11 borászata és több mint 80 fajta minőségi bor. Idén a magyar és szlovák pincéken kívül cseh, német, osztrák, szlovén és erdélyi borászatok is képviselik magukat. Élő zenével, gasztronómiai különlegességekkel és családias légkörrel várunk mindenkit szeptember közepén a Klapka térre. Az autentikus helyszín és az isteni nedű garantálja a felejthetetlen hangulatot és jókedvet. Bővebb infó itt.

 

 

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!