A héten Rimaszombatban egy kiállitást és egy előadást követhet, de nem kevésbé érdekesnek igérkeznek a gasztronómiai rendezvények. Az egyik Rimaszombatban a Kolbászfesztivál, a másik pedig a Völgyben a Népi izek ünnepe. Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást kivánunk!

 

Október 4-én (csütörtök)  15:00 órakor Rimaszombatban a Városi Galériában fotókiállítás lesz

                     

 Kresnye András: Budapesti képeslapok címmel.

 

 hirdetes_810x300  

A rimaszombati Turisztikai Információs Központ, a Közös Erővel Gömör Felvirágoztatásáért és a Roma Érdekképviseleti Hálózat közösen szervezi meg október 4-én, csütörtökön 15:00 órai kezdettel Kresnye András Budapesti képeslapok című fotókiállítását a rimaszombati Városi Galériában.

A kiállítást november 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

Október 6-án (szombat) a Gömörpéterfala melletti Völgyben megrendezésre kerül a

    

Népi Ízek Ünnepe.

 

Az idén 4. alkalommal rendezik meg a Népi Ízek Ünnepét, melyre szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a gasztronómia iránt! Idén az ünnep szorosan kötődik az Aradi vértanúk emléknapjához. Ennek fényében, illetve Wass Albert munkásságának tiszteletére 13 almafát ültetnek el a Völgyben, ahol a Szerdombon este tüzet gyújtanak őseink tiszteletére.

 

 

Ha a főzés közben sem szeretnél unatkozni akkor vegyél részt Ladóczki Vilmos beszélgetős könyvbemutatóján. A nap során helyi és távolról érkező csapatok saját énektudásukkal fogják szórakoztatni a közönséget. Ha még ez sem lenne elég és szeretnéd jobban megismerni a Medves vidékét akkor csatlakozz a Kovács Rolandhoz, aki gyalogtúrát indít a közeli Zabodához. 

 

 

Október 6-án (szombat)  13:00 órakor Rimaszombat Főterén a Mi Rimaszombatunk p.t. (Naša Sobota o.z.)

                                               

Kolbászfesztivált rendez.

 

Az estig tartó szórakozásban minden lesz, ami vidám, ami szórakoztató. Lehet versenyezni kolbászkészítésben, kolbászevésben, de cipőhajításban, szénabála gurításban is. Szórakoztató attrakciók, zene, tánc, folklór.

 

 

Október 6-án (szombat)  17:30 órakor Rimaszombatban a Csillagházban Légy Lámpás! előadássorozat következő része  Dudda Roland előadása

                               

Árpádhon az óceánon túl címmel

 

A Pósa Lajos Társaság október 6-án, szombaton 17.30 kezdettel szervezi meg Dudda Rolnad, a Bécsi Agrártudományi Egyetem tanszéki mérnökének Árpádhon az óceánon túl című előadását a rimaszombati Csillagházban.  

 

Árpádhon a legnagyobb vidéki magyar település az Egyesült Államokban, Louisiana észak – keleti részén található.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!