Nyitókép: Mátis Rudi

 

A kacagáson, játékon és mozgáson volt a hangsúly június első napján. Medve Község Önkormányzata és a Medvei Fiatalok Klubja főszervezésében tartott Medvei Gyermeknapra kilátogatott a falu apraja-nagyja.

 

 

A június 1-i bulin bőséges volt a programkínálat. Aki labdarúgó tehetségét szerette volna felmérni, az benevezhetett a tizenegyesrúgó-versenybe. Természetesen, a kerékpárkedvelők sem maradtak szomorúak, hiszen bicajos akadálypálya várta őket. Aki pedig kreativitását kamatoztatta volna, az a kézműves sarokba vonult. A programhelyszínekhez érkezőknek vigyázva kellett lépkedniük, hiszen az aszfaltot látványos alkotások díszítették, amit a gyermekek az aszfaltrajz-versenyre készítettek.

 hirdetes_810x300  

 

 

Nagy volt a kacagás a medvei focipályán is. Kakaós volt a gyermekek „füle, szája”, hiszen zajlott a kakaós spagetti és tésztaevő-verseny. Közben gurult a talicska, repült a labda az ügyességi versenyeken. Nyúlcipőre nem volt szükség a községben, annál inkább zsákra a zsákbanfutáshoz. Kicsik és nagyok kötélhúzó-versenyen mérhették össze az erejüket.

 

 

A nap végén nagyszerű élménnyel gazdagodtak a Medvei Gyermeknapon ünneplők.

 

 

Csicsay Imre, a Medvei Fiatalok Klubjának elnökétől megtudtuk, hogy a községben eddig is tartottak önkormányzati gyermeknapot, viszont ez volt az első olyan, amelynek szervezésébe, lebonyolításába a falu több szervezete is bekapcsolódott.

 

 

Mint mondta „az ifjúsági szervet felelt a játékosabb/sportosabb versenyekért, mint a zsákban futás, a tizenegyes rúgó bajnokság, biciklis ügyességi verseny, aszfaltrajz,” a nyugdíjas szervezet pedig a finomságokat biztosította.

 

 

Csicsay Imre elárulta, hogy ugyan a medvei székhellyel rendelkező motorcsónakosok szervezete is meglepetéssel készült, viszont a vízszínt nem engedte annak megvalósítását, így idén a motorcsónakok megtekintésére volt lehetőség.

 

 

A szervező pozitívan értékeli a Medvei Gyermeknap kimenetelét: „Az eddigi visszajelzések alapján, első nekifutásra kihoztuk belőle amit tudtunk. Természetesen, voltak hibák, melyekből igyekszünk tanulni. De, mint „belsős” mondhatom, hogy egy lényegében teljesen új csapat, sőt új csapatok első közös munkájaként, siker volt a nap számunkra!” – zárta. „Jövőre folytatás!” – mondta örömmel

 

A Medvei Fiatalok Klubja bemutatásával a napokban interjúval jelentkezünk.

 

Laky Erzsébet

Fotó: Mátis Rudi

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.