Nyitókép: demokrata.hu

 

Komárom és a Csallóköz után Ipolyságon is tarthatatlanná vált a szúnyoghelyzet, a kis vérszívók a honti kisváros lakóinak életét is megkeserítik.

 

Az emberek egyre gyakrabban adnak hangot elégedetlenségüknek akár az utcán, akár egy facebook-posztban, de a közösségi háló ipolysági csoportjaiban is ez a téma uralja a közbeszédet. A hozzászólók jelentős része a szúnyogok elleni permetezésben látja a megoldást, többen a városvezetés tétlenségén háborodtak fel.

 

(facebook.com)

 

 hirdetes_810x300  

Természetesen hangot adott az ellentábor is, vannak, akik nem értenek egyet a szúnyogok elleni permetezéssel, tartva annak (vélt vagy valós) káros hatásaitól az emberi szervezetre, környezetre.

 

Szerettük volna megkérdezni a város első emberét, Štefan Gregor polgármestert arról, hogy ő milyennek látja a helyzetet, illetve milyen intézkedéseket tervez foganatosítani a probléma megoldása érdekében. A város első embere azonban éppen szabadságát tölti, ezidáig nem tudott válaszolni kérdéseinkre.

 

Megkerestük Zachar Pál képviselőt, aki portálunknak elmondta, hogy a legutóbbi, júniusi képviselő-testületi ülésen terítéken volt a probléma, a polgármester a permetezés káros hatásaira hivatkozva azonban kitérő választ adott a képviselők felvetésére.

 

„A júniusi ülésen a képviselők felhozták a problémát, lépések azonban nem történtek az ügyben. A képviselő előterjeszthet, javasolhat, de konkrét lépéseket csak a polgármester tehet. Pénz volna rá”

 

– foglalta össze a kialakult helyzetet Zachar.

 

Ázsiai tigrisszúnyog. A veszélyes kórokozók és fertőző betegségek hordozója már megjelent Magyarországon. (888.hu)

 

 

Bukor Erzsébet képviselő is bízik benne, hogy rövidesen megoldást találnak a problémára. Elmondása szerint nem az ún. „repülős permetezésben”gondolkoznak, más, egészségre és környezetre nem káros módon is meg lehet oldani a helyzetet.

 

„A július 4-i ülésen újra terítékre fog kerülni a probléma, amennyiben a polgármester nem intézkedett az ügyben, a képviselők fel fogják szólítani a mielőbbi cselekvésre”

 

-tette hozzá a képviselő asszony.

 

Remélhetőleg a polgármester nem fogja ignorálni a lakossági igényeket a szúnyogirtást illetően, kíváncsian várjuk, a július 4-i ülést követően történik-e előrelépés az ügyben.

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.