Nyitókép: dolne-rakusko.info

 

Pozsony megye idén is folytatja a kerékpárutak és a gyalogos turistaútvonalak karbantartását és felújítását a Pozsony Megyei Önkormányzat területén. A megye területén 925 kilométernyi kerékpárút van, amiből idén legkevesebb 118,5 kilométert fognak felújítani.

 

 „A megye már második éve próbál odafigyelni arra, hogy a látogatók jól tudjanak tájékozódni. A Pozsony megyébe látogató turisták már a nyári barangolásaik során felfedezhetik a felújított jelzéseket a kerékpárutakon és túraútvonalakon“

 

– mondta Juraj Droba megyeelnök.

 hirdetes_810x300  

 

A karbantartási munkálatok során a jelzések átfestésére, a régi irányvonalak lefestésére, új kerékpártartók lerakására, valamint a helységnévtáblák kirakására fognak összpontosítani.

 

A tavalyi évben 153,7 kilométernyi kerékpárút karbantartását sikerült megvalósítani. A kerékpárosok Erdőhát (Záhorie), Dévény (Devín), Dévényújfalu (Devínska Nová Ves), Pozsonyhidegkút (Dúbravka), Lamacs (Lamač), Pozsonybeszterce (Záhorská Bystrica), Stomfa (Stupava), Máriavölgy (Marianky) és Pozsonyborostyánkő (Borinky) térségében találkozhatnak a legtöbb felújított kerékpárúttal.

 

Ezenkívül felújításra került az EuroVelo 13 és az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút is – míg az előbbin 22,1 kilométert újítottak fel, addig az utóbbin 7,6 kilométert.

 

A legtöbb felújítást a közkedvelt GreenBike Tour kerékpárútvonalon végezték el (40,6 kilométeren). Idén legkevesebb 118,5 kilométert fognak felújítani 37 529,88 euró értékben.

 

A tavalyi évben 164,5 kilométernyi gyalogos turistaútvonalat is felújítottak. Új turisztikai információs térkép várja a turistákat Detrekőváralján (Plavecké Podhradie) és Limpakon (Limbach). A 2019-es évben 190,2 kilométeren fogják felújítani a gyalogos turistaútvonalakat, ami a megyéne összesen 5 000 eurójába fog kerülni.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!