Nyitókép: Komárom Város közösségi oldala

 

Komárom városvezetése fényfestéssel tette ünnepivé advent negyedik vasárnapját, amivel kellemesen meglepte a település lakóit. Az emberek röviddel az esemény előtt a város közösségi oldalán értesülhettek a tervezett ünnepi megvilágításról.

 

Az adventi időszak mind a négy vasárnapján délután fél 5-kor gyulladtak ki a folyamatnak megfelelően a közösségi koszorú gyertyái, a történelmi egyházak lelki vezetőinek áldásával, és természetesen mindig a víruskorlátozások engedte lehetőségek szerint.

 

 hirdetes_810x300  

 

Most, az enyhítések kapcsán az aranyvasárnapi gyertyagyújtás idején az eseményről értesülő emberek szinte kitódultak a város főterére, hogy egymás társaságában tegyenek szert e szép közösségi élményre.
Az értesítés szövege a következőképpen szólt:

 

 

Most vasárnap is megéri bejönni a belvárosba egy sétára, egy forró italra. Különleges karácsonyi fények és karácsonyi dallamok várják az érkezőket. A forró italok mellett most kürtöskalács édesíti be az adventi hangulatot. Fél ötkor pedig meggyullad a negyedik fény a város adventi koszorúján. Vigyázzunk egymásra, de éljük meg az adventi várakozást. A friss levegő és a séta gyógyít, a közös pillanatok pedig a lelkünk táplálják.

 

Mint az hírlik, az emberek közt a városvezetés kürtöskalácsokat osztott szét, valamint forró italokra beváltható utalványokat. A hangulatot egy villámcsődület fokozta, melynek résztvevői karácsonyi dallamokkal tették igazán ünnepivé az estét.

 

Az emberek többsége pozitívan vélekedett a zártságot követő ünnepi rendezvényről, a szervezők egy igazi népünnepélyt hoztak létre.

 

 

 

 

Buday Mária

Képek: Komárom Város közösségi oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!