Nyitókép: Jana Némethová/SME

 

A Nyitra Megyei Önkormányzat új épületet keres székhelyének. A közösségi oldalon közzétett hirdetése szerint 300 alkalmazott foglalkoztatására alkalmas adminisztrációs helyiségek vásárlása iránt érdeklődik, Nyitrán.

 

Az épületnek legalább 4000 négyzetméter alapterületűnek kell lennie, hogy irodák, tárgyalótermek, ügyfélközpont, reprezentatív helyiségek, illetve szervertermek és raktárak is helyet kapjanak benne. A megye akadálymentes hozzáférést, liftet, legalább 35 parkolóhelyet és tömegközlekedéssel való megközelíthetőséget is igényel.

 

 „Az ajánlatokat elektronikusan május 12-én 12.00 óráig lehet kézbesíteni, de a papíralapú ajánlatokat is a megszabott határidőig kell leadni”

 

 hirdetes_810x300  

– áll a hirdetésben.

 

A Nyitra Megyei Önkormányzat hivatala jelenleg több nyitrai épületben székel, a legtöbb hivatalnok irodája a Rázusová utcai bérelt épületben található. Több képviselő nyilatkozata szerint nyomás alatt és nem megfelelő körülmények között dolgoznak.

 

A Nyitra Megyei Önkormányzat már több százezer eurót költött a hivatalnokok elhelyezésével kapcsolatos költségekre. Amint az a jelentésben szerepel – amelyről nemrég tárgyalt a megyei tanács –, 2012-től 2019 végéig a megye több mint 940 000 eurót fizetett a nyitrai Rázusová utcában található irodaterületek bérleti díjáért.

 

További csaknem 570 ezer euróba került a nyitrai Slančíková utcai új épület projektdokumentációja. Felépítésére azonban nem került sor, mert még 2012-ben a rendőrség hét embert vádolt meg machinációval a kivitelező közbeszerzésekor. Azóta a megye nem tért vissza a projekthez.

 

A GAP REAL-lal folytatott jogi viták további pénzbe kerültek a Nyitra Megyei Önkormányzatnak. A megye ugyanis beperelte a céget azért az épületért, amelyet a GAP REAL a Nyitra Megyei Önkormányzat hivatala számára épített a Fehér Miklós volt Nyitra megyei alelnök által aláírt szerződés alapján. A megye megkérdőjelezte a szerződés érvényességét, és nem volt hajlandó áthelyezni irodáját a nyitrai Palárikova utcai épületbe. A per csaknem 260 000 eurójába került a megyének.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!