Ez egy mindennapos nehéz munka lesz. Nemcsak azokat az alapvető dolgokat illetően, amelyek a társadalmat bolygatják, hanem az individuális életünk apró részleteit illetően is. Nem csak nézők vagyunk.

 

A tapson és a füttyögésen kívül sokkal több lehetőségünk van arra, hogy befolyásoljuk az új év forgatókönyvét.

 

Egymással fogunk kiabálni vagy inkább egy jót beszélgetünk? Az időnket a valódi barátokra fogjuk fordítani, vagy inkább arra a facebookos baráti seregre, akik ugyan tudják, hogy milyen viccekkel nevetettnek meg minket, hol vásárolunk és milyen médiákban hiszünk, de a szeretetük és az érdeklődésük határa csupán addig ér, ameddig a lájkokat tesszük a posztjaikra.

 

Azoknak fogunk hinni, akik folyamatosan a félelem tüzét táplálják az emberekben? Megérintik őket, és a lehető legrosszabbat hozzák ki belőlük, hogy a rosszat, az ellenségeskedést, a frusztrációt és a fóbiát a lényegükre emeljék. Mert csakis ilyen választók tudják őket hatalmon tartani.

 

Ezek a választók pedig megengedik azt, hogy a korrupció, a mutyizás, a pártokrácia, a jogi szelektivitás és az igazság gyengén látása felülemelkedjen az országon.

 

Azt az érzést fogjuk táplálni, hogy ők a kiválasztottak, vagy inkább emlékeztetni fogjuk őket arra, hogy ők a mi alkalmazottaink, akiknek a társadalomért kell dolgozniuk, s azon belül azokért is, akik a legsebezhetőbbek? (…)

 

Mi fogunk dönteni. Nemcsak akkor, amikor államfőt fogunk választani, de akkor is, amikor az Európai Parlamentbe fogunk képviselőket választani.

 

(…)

 

Mi döntsünk arról, hogy milyen legyen az új évünk.

 

Sme.sk, Beata Balogová: Sú rozhodnutia, ktoré za nás neurobí ani Fico, ani Danko

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!