Dunaszerdahelyen ezekben a percekben zajlik  a Corgoň liga 9. fordulójának elhalasztott mérkőzése, melyen a helyi DAC a pozsonyi Slovant fogadja. Előző összecsapásuk szomorú kimenetele, melyre szinte napra pontosan egy éve került sor,  mindnyájunk előtt jól ismert.

Olvasgatva  a mérkőzést felvezető híreket, feltűnt, hogy a felek (mármint a DAC, a Slovan, a sajtó és a rendőrség) egy év alatt sem tanultak  semmit az esetből, mivel a mai meccs előtt is hibát hibára halmoztak.

1. A DAC vezetősége pár órával a mérkőzés előtt  közleményben tudatta a szurkolókkal saját honlapján, hogy délután 14 órától már nem a stadion éttermében árúsítják a belépőjegyeket, hanem kint a pénztáraknál.

dac-slovan-11dac-slovan-11.png” width=”501″ height=”602″ />

Mint írják, „a pozsonyi Slovan nem kért előzetesen belépőjegyeket a mérkőzésre, sőt szurkolóik névsorát sem küldte el, hogy kik érkeznek a bajnoki összecsapásra, ezzel nem teljesítette az ilyenkor szokásos előírásokat. A dunaszerdahelyi klub ennek fényében mérlegelni fogja, hogy kiket és hány vendégszurkolót enged be a stadionba„.

 hirdetes_810x300  

2. A gond csak az, hogy a csallóköziek a szöveget elfelejtették lefordítani szlovákra, mellyek elkerülhették volna az ilyenkor rendszerint előforduló „félreértéseket”, belemagyarázásokat. Ezzel pedig közvetve ugyan, de ők maguk is a hangulatkeltést erősítették.

3. Hogy ez mekkora hiba volt, jelzi a szlovák sajtó rakciója, mely rögtön rá is harapott a témára:
dac-slovan-2
Káosz Dunaszerdahelyen, a slovanisták jegy nélkül maradhatnak” szól a cikk, Stanislava Jankovič országos rendőrfőkapitány helyettest idézve, aki érdekes módon (hisz a rendfenntartók vezetőjeként pontosan tudnia kellett, mi a valós helyzet) meg sem említi a DAC közleményben foglaltak második részét, hogy a Slovan részéről történt mulasztás. Csak annyit, hogy a jegyárusítás átszervezésével veszélyes vizekre evezett a hazai csapat, mert a jegy nélkül maradt vendégszurkolók megpróbálhatnak erőszakkal bejutni a stadionba. Értsd, akár megint „buli” lehet Aprajafalván.

Mivel azonban hivatalos szlovák fordítás a DAC honlapján nem létezik, így nincs is mivel cáfolni az elhangzott féligazságokat.

4. Az ilyen meccsek előtt a szokásosnál egyébként is  jóval felfokozottabb a hangulat, mely ezzel a dilettáns húzással csak plusszmuníciót, felesleges cirkuszt kapott, ami semmiképp sem tesz jót a mai meccsnek. Nem beszélve arról, hogy a felbőszült szurkolóknál növeli a rendbontás esélyét.

Ősszegezve, hibázott a hazai csapat a szlovák nyelvű sajtónyilatkozat elmulasztásával, hibázott a rendőrfőkapitány helyettes, aki (tudatosan vagy félreinformáltságból) csak a tényállás felét közölte, és hibázott a szlovák nyelvű sajtó is (konkrétan Jozef Kotris a SME-ből), hogy ismét csak hangulatot keltett, ahelyett hogy jobban utána nézett volna a dolgoknak, mondjuk magyarul tudó kollégáik segítségével.

A következmény? Az éppen zajló összecsapás megint csak felesleges feszültséggel indult, mi pedig feszülten várjuk, megismétlődik-e az egy évvel ezelőtti magyarverés.

Mintha egyesek direkt erre hajtanának…

(A meccs pillanantnyi állása egyébként  0:0).

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!