A magyar labdarúgó-válogatott 5:0-ás győzelmet aratott a pénteki Liechtenstein elleni barátságos mérkőzésen. Az idén utoljára hazai közönség előtt futballozó nemzeti gárda ezzel méltó emléket állított a nemrég elhunyt Albert Flóriánnak.

A kísérletezés jegyében megfogant elképzelések eredményeképp Feczesin Róbert, Kádár Tamás, Lázár Pál és Tőzsér Dániel is lehetőséget kapott kezdeni. Egervári Sándor számításai bejöttek: az újonnan meghívott Tőzsér Dániel a mérkőzés egyik legjobbjának bizonyult, remek labdákkal szolgálta ki csapattársait.

A szlovák származású Priskin Tamás már a 10. percben megszerezte a vezetést, a 20.-ban pedig növelte azt. Ezután is helyzetek tömkelegét dolgozták ki az Egervári-fiúk, betalálni viszont a szünet előtt már nem tudtak.

A Puskás Ferenc Stadiont megtöltő magyar szurkolók többször is az „Albert!“ kiáltással biztatták sajátjaikat.

albert_puskas_stadion.jpg

 hirdetes_810x300  

 (Albert Flórián emléke előtt tisztelgett a magyar szurkolótábor)

A második félidő is izgalmas és eredményes játékot hozott. Az Anzsi Mahacskalában futballozó Dzsudzsák Balázs a 71., az ukrán származású Koman Vladimir a 79., a válogatottba visszatérő Feczesin Róbert pedig a 90. percben rezegtette meg a liechtensteiniek hálóját.

 

 

 (A mérkőzés góljai)

A FIFA-világranglista 36. helyén álló magyar labdarúgó-válogatott holnap Lengyelországgal játszik, február 29-én pedig Bulgária lesz az ellenfél. Az ilyen jellegű barátságos mérkőzések a kapitány számára lehetővé teszik a szabadon való kísérletezést, hiszen kipróbálhatja azokat a játékosokat, akiknek más körülmények között nem feltétlen szavazna bizalmat.

A csapat célja adott: kijutni a 2014-es brazil rendezésű világbajnokságra. A selejtezőkön Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra lesz az ellenfél. A továbbjutás esélyeit növeli Egervári Sándor személye, aki mutatói alapján már most az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar szövetségi kapitánya: 16 mérkőzés – 11 győzelem – 1 döntetlen – 4 vereség (72%-os eredményesség).

Adott egy mindenre elszánt, a maga nemében páratlan utánpótlással rendelkező csapat, egy hatalmas szurkolóközösség és A SORS, amely beteljesülésre vár:

Ad Revidendum: 2014, Brazília! 🙂

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!