Szombaton a magyar válogatott is megkezdi a szereplését az oroszországi vb-n. Az ellenfél Szlovákia lesz 11:15-kor. A Magyar Jégkorong Szövetség egy zseniális kétperces videóban mutatja be a Szapporótól Krakkóig, s onnan Szentpétervárig vezető utat.

 

A magyarok először 2008-ban jutottak fel az élmezőnybe, majd a 2009-es kiesést követően tavaly, Krakkóban kerültek ismét vissza a legmagasabb szintre. A szapporói feljutást kiharcoló magyar hősök közül már csak öten: Hetényi Zoltán, Benk András, ifj. Kovács Csaba, Vas János és Vas Márton találhatóak a keretben.

 

A legnagyobb kérdés

 

 hirdetes_810x300  

2009-hez hasonlóan idén is a szlovákok ellen kezdjük meg a szereplést. Akkor 4:3-as vereséget szenvedtünk az utolsó másodpercekben kapott góllal. Most a legnagyobb kérdés a mérkőzés előtt, hogy mennyire sikerült közelebb kerülnünk a magasabban jegyzett ellenfélhez képest.

 

Na snímke hráči Slovenska po víťazstve v predĺžení  prípravného zápasu pred majstrovstvami sveta v rámci Euro Hockey Challenge Slovensko – Dánsko v Skalici  28. apríla 2016. FOTO TASR - Martin Palkovič
A szlovákok. Kép: aktuality.sk

 

Egy biztos, hét év alatt annyit fejlődött a magyar jégkorongsport, hogy az a szomszédoknak is szemet szúrt. Jelenleg Miskolc felvétele is a tervek között szerepel a szlovák Extraligába. Idén a szlovákok biztosan jobban felkészültek mint hét éve, amikor váratlanul érte őket a jégen nyújtott magyar teljesítmény.

 

Olvasd el akkori cikkünket! A meccset akkor Pozsonyban néztük, szlovákokkal teli kocsmában.

 

A szövetségi kapitány szerint

 

Viszont a magyar csapat is erősebb lett, rengteget fejlődött az elmúlt hét évben. Rich Chernomaz a válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy a csapat hihetetlen gyorsan tanul, nagyon sok fiatal játékos van, akik rendelkeznek a szükséges intelligenciával és akiknek pont ilyen meccsekre van szükségük ahhoz, hogy még nagyobb célokat tűzhessenek ki maguk elé.

 

A magyar válogatott az B csoportba kapott besorolást olyan ellenfelek mellé, mint  Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország.

 

A szlovák válogatott

 

A Zdeno Cíger vezette szlovák válogatott javarészt SHL-es, KHL-es és szlovák extraligás hokisok alkotják, de helyet kapott a keretben négy NHL-ben szereplő játékos is.

 

Cíger valószínűleg ezzel a csapattal áll majd fel a mieink ellen.

 

Szlovákia kezdőcsapata Magyarország ellen:

 

Konrád (J. Hudácek) – Marincin, Sekera, Meszáros, Sersen, Granák, Mikus, Jaros, Svarny – Bakos, Réway, Dano – Jurco, Viedensky, L. Hudácek – Dravecky, Marcinko, Bartánus – Hrnka, Stastny, Lusnák.

 

Szlovákia ellen eddig összesen hét mérkőzést játszottunk. Ezalatt 2 győzelem és 5 vereség a mérlegünk 18:46-os gólkülönbséggel a szlovákok javára.

 

A magyar keret:  Hetényi – M. Vas, Dudas, Szirányi, Sagert, Stipsicz, Garát, Mestyán, Wehrs – Kóger, Sarauer, Galló – Banham, Sebők, Erdély – Magosi, J. Vas, Kovács – Könczei, Bartalis, Benk

 

Egy kis hangulat fokozó videó a vb-re és a szlovákok elleni mérkőzésre:

 

 

Kiesés helyett

 

A magyar válogatott abban az esetben búcsúzik az elittől, ha a szentpétervári nyolcas utolsó helyén végez. Németország és Franciaország a csoportunk két tagja védettséget élvez, mivel ők lesznek a jövő évi világbajnokság házigazdái, így nem eshetnek ki.

 

Tehát ha a németek vagy a franciák lesznek az utolsók, mi pedig az utolsó előttiek, ebben az esetben összevetik a magyar csapatot a másik csoport utolsó előtti helyén végzett válogatott eredményét, és amelyikük rosszabb, az esik ki.

 

Kép és videó forrása: magyar jégkorong szövetség

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!