December 10-én este idén utoljára csendül fel a Nélküled a dunaszerdahelyi DAC-Arénában, amikor is a sárga-kékek Aranyosmarót csapatát fogadják.

 

Az ősz végére jó formába jövő két csapat huszadik alkalommal találkozik egymással. A két együttes először 2008 őszén találkozott az élvonalban, és az azóta lejátszott 19 mérkőzésből csak négy alkalommal sikerült a dunaszerdahelyieknek felülkerekedni a ViOn-on.

 

Az aranyosmarótiak az elmúlt három fordulóban egyaránt diadalmaskodtak, ezzel kilenc pontot szereztek, míg az első 15 mérkőzésükből csupán 6 pontra futotta. Megtáltosodásuk oka, hasonlóan a dunaszerdahelyiekhez, egy jól irányzott edzőváltás.

 

 hirdetes_810x300  
forrás: fcdac.sk
forrás: fcdac.sk

 

A novemberi, válogatott mérkőzések miatti szünet alatt ugyanis visszatért a piros-kékekhez Juraj Jarábek, aki 2009-2013 között már dolgozott a ViOn-nal.

 

Útjára indul a második Felvidéki Vándorbölcső
A mérkőzésre igyekszik felejthetetlen hangulatot teremteni a dunaszerdahelyiek számára az YBS DAC fanklub is. A meccsen kívül azonban ma még egy fontos eseménynek ad otthont a DAC-Aréna, útjára indul ugyanis a második Felvidéki Vándorbölcső.

 

Ahogy az az YBS DAC fanklub facebook-on megjelent közleményéből kiderül, Czotter András asztalosmester egy gyönyörű faragott, fából készült bababölcsőt ajándékozott a Felvidékre, ami a bőséges gyermekáldást szimbolizálja, és egyben praktikus segítséget nyújt a családoknak.

 

fotó: facebook.com/ybsdacfanklub
fotó: facebook.com/ybsdacfanklub

 

A Felvidéki Vándorbölcső felkarolója Halász Béla, aki kezdeményezést igyekszik fejleszteni és továbbvinni. Ebből az alkalomból kereste fel a sárga-kék szurkolókat, akik szintén kiállnak a kezdeményezés mellett.

 

Kérdés nélkül csatlakoztunk e számunkra is nagyon fontos, nemes gesztusú kezdeményezéshez, a Felvidéki vándorbölcső mozgalom eszmeiségéhez.

 

A Felvidéki Vándorbölcső lényege, hogy Felvidéken támogatja a magyar gyermekek születését, összekovácsolja a magyar közösséget, az összefogás, az összetartozás érzését erősíti. Cél, hogy a magyar ajkú pároknak természetes és alapvető fontosságú legyen a családalapítás, a gyermekvállalás.

 

fotó: facebook.com/ybsdacfanklub
fotó: facebook.com/ybsdacfanklub

 

A bölcső vándorol gyermekről – gyermekre, épp csak addig marad a kiválasztott családnál, míg elfér benne a baba. Körülbelül öt–hat hónapig tud szolgálni egy családot. Fontos, hogy eszmeisége miatt is minél több helyre eljusson, minél több család élvezze és értékelje valódi jótékony hatását.

 

Halász Béla tehát felajánlotta az YBS-nek, hogy a dunaszerdahelyi szűk, családias légkörű, nagy erejű DAC szurkolók közösségét meglepi egy vándorbölcsővel. A bölcső kinézete közös, egyeztetett elképzelés alapján lett megálmodva és kivitelezve. Az első családot az YBS Fanklub elnöksége már meg is találta, kik méltóak a Felvidéki vándorbölcső használatára, mert tudják, hogy e bölcsőben ringatott gyermek büszke lesz a szülőföldjére, nemzetiségére, anyanyelvére.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: körkép.sk/kzs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!