A világ legjobban kereső sportolóinak ranglistája mindig érdekes, ám hazai viszonylatban hiányos, hiszen a szlovák sportolók rendszerint hiányoznak róla. Mindez azért van így, mert a szlovák sportolók bére még csak meg sem közelítik Cristiano Ronaldo, LeBron James, Lionel Messi, Roger Federer vagy Lewis Hamilton fizetését.

 

A Forbes magazin szlovák kiadása a júliusi számában azonban nyilvánosságra hozta a legjobban fizetett szlovákiai sportolók listáját. A ranglista a szlovák sportolók jutalomdíjaiból és szerződéseiből származó bruttó béreket tükrözi, mégpedig a 2016 júniusától 2017 júniusáig tartó időszakból.

 

A tíz legjobban fizetett szlovák sportoló között öt jégkorongozó, három focista, egy kerékpáros és egy teniszező foglal helyet. Annak ellenére, hogy a Forbes hangsúlyozza, hogy 2017-ben befejeződik az a korszak, amikor a szlovák sportolók közül a legtöbb pénzt a Nemzeti Jégkorong Liga (NHL) játékosai keresik, az Forbes listájának első helyezettje mégis az Edmonton Oilers védője, Andrej Sekera, aki az elmúlt 12 hónapban 5,9 millió euróra tett szert. A második helyet Marián Gáborík szerezte meg. Ő a gyengébb idény ellenére a Los Angeles Kings játékosaként 5,5 millió eurót keresett.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: LA Kings Insider

 

A ranglista harmadik fokát Szlovákia talán legnépszerűbb sportolójának, a kerékpáros Peter Sagannak sikerült megszereznie. Sagan a Forbes elemzése szerint 5,3 millió dollárt keresett, így már most világos, hogy őszre a legjobban fizetett szlovák sportolók listájának élére kerül.

 

A ranglétra negyedik helyén Zdeno Chára jégkorongozó áll évi 4,5 millió eurós bevétellel. Őt követi Jaroslav Halák 4,3 millió euróval, majd ismét egy jégkorongozóé, Marián Hossáé a hatodik hely 3,6 millió euróval.

 

A ranglistának csupán a hetedik helyén szerepel az első legjobban kereső focista, aki nem más, mint a szlovák futballcsillag, Marek Hamšík. Hamšíknak az SSC Neapol 3,5 millió eurót fizet évente, míg Vladimír Weiss a katari Al-Gharafa klubtól mintegy hárommillió eurót kap.

 

Fotó: osobnosti.sk

 

Vladimír Weisst Dominika Cibulková teniszező követi, akinek a sikeres tavalyi félévnek köszönhetően 2,9 millió euró jutalomdíj ütötte a markát. A tíz legjobban fizetett szlovák sportoló listáját Martin Škrtel focista zárja, aki a Fenerbahce Istanbul klubjába való átlépése során évente 2,5 millió eurót keres.

 

Fotó: sport.aktuality.sk

 

Forrás: sport.aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!