Ma este a rózsahegyiek látogattak el Dunaszerdahelyre a MOL Arénába. Két jó formában lévő csapat találkozott, ha bajnokság 3. fordulójában. Tudósítónk a helyszínről jelentkezett exkluzív képekkel, videókkal és információkkal.

 

 

Edzői értékelések:

 

 hirdetes_810x300  

Norbert Hrncár (Rózsahegy):

 

Örömmel járok Dunaszerdahelyre az itteni remek hangulat miatt. Az első félidőt elveszítettuk bár voltak helyzeteink. A 2. játékrészben sikerült kiegyenlítenünk. Onnantól kezdve arról szólt a játék, ki talál be másodszor is. Elégedett vagyok az eredménnyel, sok nehéz meccset játszottunk az elmúlt napokban.

 

 

Marco Rossi (DAC):
Jó meccs volt, több helyzetünk volt, mint ellenfelülnknek, amely egy erős csapat. A 2. félidőben több veszélyes ellentámadást is vezettek ellenünk, amelyekből betalálhattak volna, de nekünk is megvoltak a helyzeteink a mérkőzés megnyerésére. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de a mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok. A vezetőséggel egyeztetve három játékosra még várunk a keretbe. Velük még teljesebbek leszünk és taktikailag is több lehetőségünk lesz.

Hajtós meccsen csalódást keltő döntetlen a DAC-Rózsahegy találkozón

 

 

 

20:20

 

A játékvezető lefújja a mérkőzést. A végeredmény: DAC-Rózsahegy 1:1

 

 

20:18

 

2 percet hosszabbít a játékvezető. A szurkolók megállás nélkül űzik, hajtják a  játékosokat. Közben a vendégeknél Daniel helyett Sapara lép pályára.

 

 

20:15

 

A 87. percben Marco Rossi kihasználja az utolsó cserelehetőséget is. Pacinda helyére Kontár érkezik.

 

 

20:14

 

Újabb csere a vendégeknél: Takác helyett Kostadinov érkezik.

 

20:12

 

Čmelík remekül helyezett lövését ujjheggyel üti ki Macík kapus. Rohamoz a DAC!

 

20:06

 

Újabb csere a sárga-kékeknél. Pavol Šafranko helyére Marko Divković érkezik, remélhetőleg sikerül kicsit felrázni a hazaiakat. Közben cserélnek a rózsahegyiek is. Haskić helyett Lačný áll be.

 

20:00

 

Az egyenlítő gól érezhetően megfogta a dunaszerdahelyieket. A 79. percben a kapufa mentette meg a DAC-ot egy újabb vendégkontrából születő góltól.

 

19:56

 

Íme a hivatalos nézőszám. A DAC hazai meccseivel még mindig veri az összes többi klubbot – legalábbis ami a látogatottságot illeti…

 

 

19:55

 

Marco Rossi első cseréje: Vida Kristopher helyére Lukáš Čmelík érkezik.

 

 

19:47

 

Šatka öngóljával egyenlít a Rózsahegy. 1:1

 

Ilyet se láttunk még a Mol Arénában. Habár a második félidő első 15 percében a DAC egyértelműen irányította a játékot, és az ellenfél térfelén tartotta a labdát, mégis elég volt néhány pillanat, amikor kinyílt a sárga-kék védelem, és egy szerencsétlen öngólnak köszönhetően egyenlített a Rózsahegy.

 

Kochant nem tudták megállítani a dunaszerdahelyi védők, erős beadásába Šatka ért bele és a labda róla a kapuba pattant.

 

 

19:42

 

A gyorsan megszerzett vezető gól és a szép játék valóságos fesztiválhangulatot teremtett a B-középben. Több ezer torok énekli, hogy „Az éjjel soha nem érhet véget…” – mindezt zuhogó esőben

 

 

19:39

 

Ha az első félidőben hiányoltuk a rögzített helyzeteket, de most két DAC-szögletet is láthattunk. Érik a második sárga-kék gól: Pačinda 16 méterről eresztett el egy hatalmas erejű lövést.

 

19:35

 

Szakadó esővel kezdődik a második félidő. A DAC játékosai ott folytatják, ahol az első félidőben abbahagyták: Davis és Safranko szép összjátékát csak óriási védéssel tudta hárítani a rózsahegyiek kapusa.

 

 

 

19:21

 

Az első félidő után elmondható, hogy mindkét csapat küzdelmes, harcos játékot játszik. Davis révén már az 5. percben megszerezte a vezetést a DAC, majd Pacinda begyűjtött egy sárgát. Rögzített helyzetekben még nem tudta magát megmutatni a Rossi-legénység, a vendégek azonban 4 szabadrúgást és 3 szögletet is rúgtak. Komoly nyomás alatt tartották Patrik Macej kapuját, azonban bevenni egyelőre nem sikerült.

 

 

19:15

 

1 percet hosszabbít a játékvezető, miközben megérkezik az égi áldás is.

 

19:12

 

Az első félidő végéhez közeledve nem vitatható a Rózsahegy mezőnyfölénye, de próbálkozásaik egyelőre meddőnek bizonyulnak. Huk és Ljubicic biztos pont hátul, az utolsó 5 percre már sikerül felszabadítaniuk a nyomás alól kapujukat. Harcos, jó játékot mutat a DAC.

 

 

19:05

 

A 34. percre már erőteljesebb rózsahegyi dominancia tapasztalható. Folyamatosan nyomás alatt tartják a DAC kapuját, azonban a védők és Macej kapus eddig jól zárnak és hárítják a támadásokat.

 

 

19:00

 

Marco Rossi egy pillanatra sem pihen, végig angolul adja az utasításokat a játékosoknak

 

 

 

18:57

 

A Körkép tippje szerint körülbelül 6000 szurkoló buzdíthatja kedvenceit a helyszínen, de a mérkőzés során pontosabb adatot is kapunk majd.

 

18:55

 

A szurkolásra ma sem lehet panasz. Megállás nélkül zúg a „Hajrá DAC!”

 

 

 

 

18:51

 

A játék 20. percére mindkét oldalon kioszt egy-egy sárgalapot a bíró. Erik Pačinda és Kristi Qose lett „gazdagabb”.

 

18:46

 

Jól kezdett a DAC, az első negyed óra után uralják a játékot Rossi játékosai. Egyre-másra vezetik támadásaikat, miközben az ellenféltől eddig csak szórványosan lehetett ellentámadásokat látni. A dunaszerdahelyiek új kapusa, Patrik Macej biztos kézzel véd.

 

 

 

18:35

 

Épp csak elkezdődött a mérkőzés, az 5. percben a DAC máris büntetőt rúg, melyet Eric Davis értékesít. 1:0-ra vezet a DAC

 

Pačindát buktatta a 16-oson belül a rózsahegyiek kapitánya, ezért járt a 11-es.

 

 

 

18:30

 

 

Íme a kezdőcsapatok:

 

reprofoto

 

18:21

 

A B-közép és a játékosok is magyar számokra melegítettek. Izzik a magyar katlan…

 

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk

Nyitókép és fotók: Körkép.sk/KZS

 

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal Rózsahegy

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!