Megőrizte veretlenségét a svájci válogatott a vb-selejtező 9. körében. A magyar válogatott hibát hibára halmozva segítette a győzelem útján a házigazdákat.

 

A svájciak már a mérkőzés elejétől többet támadtak, a 18. percben pedig egy egyszerű magyar hazaadásból szereztek gólt. A váratlan találat megzavarta a csapatot, és rögtön jött a második is.

 

A 30. percben Bese Barnabás megsérült, akit Lang Ádám váltott a pályán. A 42. percben megszületett a harmadik svájci gól is, de itt még nem ért véget a történet. A második félidő hasonlóan rosszul kezdődött, mint ahogy az első befejeződött. A 48. percben Gulácsi csak beleütni tudott a 25 méterről érkező lövésbe, és kezéről a gólvonal mögé pattant a labda.

 

 hirdetes_810x300  

Guzmics Richárd az 54. percben szépített, húsz perccel később Lovrencsics komoly helyzetben a kapus kezébe fejelte a labdát, így nem sikerült csökkenteni az akkor még három gólos hátrányt. A 83. percben megérkezett a hazaiak ötödik találata is, melyre a 89. percben még a magyarok válaszoltak Ugrai révén, ezzel beállítva az 5:2-es végeredményt.

 

 

Gulácsi: Kétszer is nagy hibát követtem el

 

A Bundesliga kapus Gulácsi Péter a mérkőzés után bocsánatot kért csapattársaitól és a szurkolóktól is:

 

„Nem az a kapus vagyok, aki sokat vagy nagyokat hibázik, de most kétszer is nagy hibát követtem el. Az első gólnál rosszul vettem át a labdát, majd gyorsan akartam korrigálni, de elcsúsztam, a negyediknél pedig egyszerűen melléütöttem a labdának, ezen nincs mit szépíteni. A lefújás után elnézést kértem az öltözőben a csapattársaktól, és most elnézést kérek a szurkolóktól is.”

 

Gulácsi kiemelte, hogy két alkalommal is lélektanilag rossz pillanatban hibázott, ezek a hibák pedig gyökeresen befolyásolták a mérkőzést.

 

„Az első kapott gól átírta a tervezett forgatókönyvet, nyíltabbá vált a játékunk, több területet adtunk a svájciaknak, akik kihasználták ezt, és további gólokat értek el. Próbáljuk mielőbb rendbe tenni a fejeket, a legjobban felkészülni keddre, és megnyerni a feröeriek elleni hazai meccset. Amilyen hangulatot ma is teremtettek a szurkolóink 30 ezer svájcival szemben, az hihetetlen. Végig mögöttünk álltak most is, ahogy a selejtezősorozat összes nehéz pillanatában. Az a minimum, hogy kedden kitesszük a szívünket a pályára, és legyőzzük Feröert.”

 

Idézte az mlsz.hu Gulácsi Pétert.

 

Storck: Nehéz bármit is mondani

 

Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a svájciak megérdemelten nyertek.

 

„Ne szépítsük, tulajdonképpen magunkat vertük meg. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket egyszerűen nem szabad egy ilyen kaliberű együttes ellen elkövetni. Egy ilyen első félidő után nagyon nehéz bármit is mondani, próbáltunk felállni, sikerült is gólokat szereznünk, de az eredmény tökéletesen mutatja a játék képét”

 

Idézi a szövetségi kapitányt a nemzetisport.hu.

 

„Jelenleg ez a maximális szint, amit nyújtani tudunk. A legnagyobbakkal egyszerűen nem vagyunk egy szinten, nem tudjuk velük felvenni a versenyt. Beállhatnánk a kapunk elé kilencven percre, lehet, akkor több esélyünk lenne, de én nem akarok olyan futballt játszani a csapatommal”

 

– zárta mondandóját Storck, aki még hozzátette, vasárnaptól már csak a Feröer elleni találkozóra koncentrálnak, és a csapat egyértelműen a győzelemre hajt a sorozat utolsó vb-selejtezőjén.

 

Magyarország kedden, október 10-én, 20:45-től Feröer-szigetek válogatottjával mérkőznek meg a Groupama Arénában.

 

B-CSOPORT, 9. FORDULÓ

Svájc–Magyarország 5–2 (Xhaka 18., F. Frei 20., Zuber 43., 49., Lichtsteiner 83., ill. Guzmics 58., Ugrai 89.)

Andorra–Portugália 0–2 (C. Ronaldo 63., A. Silva 86.)

Feröer–Lettország 0–0

 

Körkép.sk, mlsz.hu

Nyitókép: mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!