Akik már most várják, hogy hová, melyik országba kell majd repülő- vagy vonatjegyet venniük, esetleg hotelszobát foglalniuk, azoknak segítünk.

 

A 25 év után európai kupaszereplést kiharcoló DAC után többek között Skandináviába vagy a Balkánra is utazhatunk szurkolni.

 

Az UEFA erősorrendje az egyes országok szerint. Kép: uefa.com

 

A Fortuna Ligából szintén Európai Ligás szereplést kiharcoló Trencsén és pozsonyi Slovan egyaránt 5-ös együtthatóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az első és az esetleges második selejzető fordulóban kiemeltek lesznek.

 hirdetes_810x300  

 

Amennyiben a DAC átverekedi magát az első selejtező fordulón, a másodikban akár a spanyol Sevillát, a török Besiktast, a prágai Spartát, a német Lipcsét, az angol Burnleyt, az olasz Atalantát, vagy a Girondins Bordeaux-t, is megkaphatják.

 

Kinek szurkolna, ha a sorsolás folytán a DAC az Európa Ligában magyarországi ellenfelet kapna, esetleg a Ferencvárost?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Ahhoz azonban még előtte sikerrel kell vennie az első előfordulót a DAC-nak, ahol 2,425-ös együtthatóval nem kiemelt csapatként többek között a következő ellenfeleket kaphatja:

 

Glasgow Rangers (Skócia),

Partizan Belgrád (Szerbia), 

NK Maribor (Szlovénia),

Maccabi Tel Aviv (Izrael),

FK Molde (Norvégia), stb.

 

A Slovan és a Trencsén ugyanakkor kiemeltként rögtön az első fordulóban összekerülhet a Fradival és az Újpesttel is. Nem akármilyen meccsekre számíthatunk tehát már rögtön a legelején az alig másfél hónap múlva kezdődő kupasorozatban.

 

 

Az Európa Liga-selejtező első előfordulójának sorsolását június 19-én tartják. Az első mérkőzésekre július 12., a visszavágókra július 19-én kerülhet sor. A Körkép.sk természetesen ott lesz a csapat idegenbeli és hazai kupaszereplésén is.

 

Körkép.sk/sport7.sk

Nyitókép: fcdac.sk

További ajánlott írások:

 

Most vagy soha Európáért! Rózsahegy-DAC 0:4 – élőben a Körképen

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!