25 év után a DAC ma este újra bemutatkozhat az európai kupaporondon. A 21 órakor kezdődő, a grúz Dinamo Tbilisi elleni mérkőzésen a Körkép.sk riportere is ott lesz, a találkozó eseményeit pedig percről-percre követjük majd.

 

A DAC történelmi sikert ért el azzal, hogy bronzérmes lett a Fortuna Ligában és 25 év után újra kupaszereplő. Az UEFA Európa-liga-sorsolásán a grúz Dinamo Tbilisit kapta meg ellenfeléül, az esetleges továbbjutás esetén pedig az Derry City (Írország) – Dinamo Minsk (Fehéroroszország) párharc győztesével mérkőzhet meg.

 

A csallóközi klub szurkolói teltházzal várják a grúziai ellenfelet, akik pedig nem tudnak ott lenni a Mol Arénában, azok az RTVS 2-es csatornáján és a Körképen követhetik a mérkőzést.

 

 hirdetes_810x300  

Erősítés és búcsúzás Rossitól

 

A tavaszi idény végeztével a szűkebb keret 4 tagjától vált meg a DAC. Távozott Kwin, Živkovič, Kontár és Pambou is. Ezen felül a klub megvált Matej Sláviktól, Mervó Bencétől és Lukáš Čmelktől is. Helyükre erősítésként megérkezett Eperjesről Adrián Slančík (kapus), Nagymihályról Milan Šimčák (védő), a Vasas fiatal üdvöskéje, Vida Máté (középpályás) és az ukrán Odessától Maksym Tretiakov (támadó).

 

A tévé is közvetíti a DAC – Dinamo Tbiliszi Európa-ligás mérkőzést

 

A klub ugyancsak sikeresen egyezett meg Kalmár Zsolt végleges megvásárlásáról.

 

„A csapatunk jól felkészült. Mivel néhány játékos, mint Vida Máté vagy Kalmár csak később csatlakoztak a felkészüléshez, még nem tudták teljesen felvenni a megfelelő ritmust. Csütörtökön nem is lesznek még a kezdőcsapatban, de csereként esélyt kapnak majd. Összességében elmondhatom, hogy jól felkészült a csapatunk.”

 

Nyilatkozta Marco Rossi, aki bár már megegyezett az MLSZ-szel a szövetségi kapitányságról, július 19-ig még a DAC edzője marad.

 

Ebből kitűnik, hogy a grúzokkal lejátszandó két mérkőzés egyben Rossi búcsúzását is jelenti.

 

„Nem vagyok nő, hogy több dologra tudjak figyelni, ezért jelenleg folyamatosan csak Dunaszerdahelyre összpontosítok”

 

nyilatkozta Rossi még a felkészülés alatt.

 

„Az itt élő emberek éveket, évtizedeket vártak erre a párharca. Egyáltalán nem vagyunk motiváció híján. Ebben a pillanatban nem gondolok arra, hogy mi lesz utána. Teljesen erre a csatára összpontosítok, és ugyanez igaz a játékosokra is. Örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak”

 

mondta Rossi a találkozó előtti sajtótájékoztatón. Egyes sajtóértesülések szerint egyébként az olasz szakembert a portugál kezdő edző, egykori válogatott védő, a Benfica Lisabon legendás játékosa, Hélder válthatja.

 

Reményteljes pályán a DAC – Jöhet a nemzetközi siker?

 

Rossi és stábja a sorsolás óta figyelte a Tbiliszi együttesét.

 

„Attól a pillanattól, hogy kisorsolták őket nekünk, megkezdtük a megfigyelést. Tudjuk, hogy 4-4-2 vagy 4-2-3-1-es felállásban játszanak. A saját ligájukban egészen dominánsak, és van néhány érdekes egyéniségük, láttuk őket a mérkőzéseiken.”

 

mondta az olasz, aki a kezdőcsapattal kapcsolatban elárulta, hogy fejben már összeállította a kezdőt.

 

„A fejemben megvan és az edzés után meglátom, hogy a játékosok rendben vannak-e. Az elsődleges cél, hogy ne kapjunk gólt és hogy mi rúgjunk. A kupamérkőzéseken érvényes, hogy otthon nem szabad gólt kapni. Ez az első Európa-ligás mérkőzésünk, és fontos, hogy önbizalmat szerezzünk.”

 

Keretet hirdetett a DAC az Európa-liga első selejtezőkörére

 

A grúz ligában tavasz-ősz rendszerben játszanak, így a Dinamo Tbilisi jelenleg teljes gőzzel benne van a „forgatagban”, de Rossi bízik a védenceiben.

 

„Természetesen, számukra mindenképpen előny, hogy fizikailag jobban vannak. Mi nem tudtuk mikor felvenni a ritmust. De bízom a csapatunkban, hiszek a játékosaimban és az erősségükben.”

 

nyilatkozta Rossi.

 

Ljubičič: Sokat dolgoztunk

 

Marin Ljubičič, a DAC csapatkapitánya is várja már az összecsapást, ahol játékostársaival jó benyomást akarnak kelteni.

 

„Jól felkészültünk, új játékosok érkeztek. Segíteni akartunk nekik, hogy gyorsan beilleszkedjenek. Nagyon várjuk a mérkőzést. Sokat dolgoztunk, hogy ebben a pozícióban lehessünk. Úgy készülünk rá, mint egy ligás meccsre. Tele lesz a stadion, ami számunkra nem lesz újdonság, hiszen mindig teltház előtt játszunk. Szerencsés vagyok, mert a keretben sok játékos maradt meg, ismerjük egymást a pályán.”

 

mondta Ljubičič.

 

A gúzok edzője, Kachaber Kačarava is bízik saját csapata sikerében. Egyértelműen előnynek tekinti, hogy jobb erőnlétben van a Dinamo a már folyó hazai bajnokság miatt.

 

Különleges előkészületek, fokozott biztonsági intézkedések

 

A találkozót fokozott biztonsági intézkedések kísérik majd, és a klub tájékoztatása szerint szigorúan betartatják majd az UEFA és a Szlovák Labdarúgó-szövetség által hozott előírásokat is. Így nem engedik, hogy a szurkolók más államok szimbólumait vigyék be magukkal a stadionba. Nem csak a zászlók és transzparensek, hanem a ruházat is átvizsgálásra kerül. A biztonsági intézkedésekről, valamint a parkolással kapcsolatos információkról itt számolt be részletesen a DAC hivatalos oldala.

 

Körkép.sk, profutbal.sk

Nyitókép: profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!