Régebben a labdarúgó világbajnokság nyitómérkőzése előtt jó pár nappal már izgalomba kerültem! Fejből fújtam, hogy egyes csoportokban milyen válogatottak játszanak, tudtam, ki mikor játszik és kivel, nagyjából ismertem a csapatok játékoskereteit, latolgattam barátaimmal az esélyeket. Elég pontosan megjósoltam a továbbjutókat is az egyes csoportokból.

 

Aztán amikor nem jutott ki a magyar válogatott, mindig volt egy olyan csapat, általában a brazilok, akiknek szurkoltam a VB alatt. Bennük nem kellett csalódnom, mindig kijutottak, és pár fordulót mentek is minden alkalommal vagy megnyerték az egész VB-t. Éjjel is fent maradtam, hogy élőben nézzem a meccseket, ha más időzónában lévő ország volt a rendező!

 

Ez most már közel sincs így!

 

Kérdezte is a minap óvatosan a nejem, hogy csütörtök délutánra tervezhet-e velem valamilyen programot, merthogy nyitómeccs, ami régebben szent és sérthetetlen volt! Jobban tudta, mint én, hogy melyik nap kezdődik a világbajnokság! Emlékezett arra is, hogy régebben a nagy focimenetelés első napján és a továbbiakon is átmenetileg szünetelt a közös programozás. Most meg már akár állatkertbe is elmegyek vele, ha hívna, vagy csak úgy andalogni, esetleg vásárolni is, amit igencsak rühellek!

 hirdetes_810x300  

 

Még magam előtt is szégyellem, mennyire hidegen hagy ez a most kezdődő VB!  No, de miért? Az oroszországi helyszín is bizonyára közrejátszhat ebben, hogy érdemtelenül, a rendező jogán ők ott lehetnek, mi meg nem. Pedig talán egyforma gyengék vagyunk! De sokkal inkább a magyar válogatott eredményei illetve eredménytelenségei juttattak ebbe a labdarúgó-nihilbe.

 

A hírekből azért megtudtam, hogy a VB nyitómeccsén a házigazdák Szaúd-Arábiával játszanak egy erősen döntetlen szagú kőolajmeccset (írás közben még három óra a kezdésig). Ázsiai csapat így első alkalommal játszik nyitómeccset! 1978-ban még mi játszottunk ilyet a házigazda argentinok ellen! Azóta se igazán kedvelem az argentin válogatottat, mert pofátlanul szétrúgták a mi kis Törőnket, bár mostanság a szintén zseni Messi őt idéző játékával némileg törlesztett valamit…

 

A VB történelem leggyengébb csoportja, amelyben még a magyarok is reménykedhettek volna a továbbjutásban, ha kijutnak! A FIFA világranglistán ugyanis Oroszország a 66., Uruguay a 17., Egyiptom a 46., Szaúd-Arábia a 67. helyen áll a FIFA világranglistáján.

 

De a magyarok nem jutottak ki, dadus! Hiába állnak ezen a ranglistán az előkelő 50. helyen, és akkor még nem is számítottuk bele a bravúros idegenbeli döntetlent a fehéroroszok ellen, meg az egygólos hazai vereséget az ausztrálok ellen…. Ha annak idején Törőcsikék ilyen csoportba kerültek volna (és nem az argentinok, franciák és olaszok mellé), ugráltak volna örömükben, mint a kenguruk, akik közül 1978-ban még több is bekerülhetett volna az ausztrál válogatottba. Ma meg csak az vigasztalhat minket, hogy a múlt heti összecsapáson mi szebb öngólt rúgtunk, mint az ausztrálok! Kisöröm is öröm! Megfáradt belga edzőnk már látott ígéretes játékot (erősebb szemüvegre lenne szüksége), szerintünk meg a kenguruk játékát idézték a fiúk!

 

Lionel Messi. Kép: origo.hu

 

Nem vártam tehát különös izgalommal az idei oroszországi labdarúgó világbajnokságot, és csak remélni tudom, hogy evés (nézés) közben megjön az étvágyam is!

 

Hajrá brazilok és hajrá Messi!

 

Száraz Dénes

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!