Ma este, helyi idő szerint 18 órától a Dinamo Minszk pályáján küzdenek meg a DAC játékosai a továbbjutásért az El 2. selejtező körében. Nem egyszerű a sárga-kékek helyzete, hiszen hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedtek, így ahhoz, hogy továbbjuthassanak, legkevesebb 3 gólt kell szerezniük.

 

A DAC kerete és stábja szerda reggel indult útnak, este pedig már a fehérorosz fővárosban tartottak edzést.

 

„Jó mérkőzést fogunk játszani, összpontosítani fogunk hátul, hogy ne kapjunk gólt. Remélem, hogy több gólt fogunk rúgni, mint otthon. A Fortuna Ligában sikerült, négy gólt szereztünk, de egyet kaptunk is. Most jó a hangulat és a légkör a csapatban, reméljük, hogy élvezni fogjuk a párbajt és megmarad az emlékeinkben. Sosem lehet tudni, lehet, hogy 90 perc után megyünk tovább”

 

nyilatkozta a TASR-nek Marin Ljubičić, a DAC csapatkapitánya.

 hirdetes_810x300  

 

„Mindent megteszünk azért, hogy többször is gólt szerezzünk, és hogy közben ne kapjunk egyet sem, de nehéz lesz”

 

mondta a találkozóra készülve Erik Pačinda, aki a múlt heti, hazai meccsen az egyetlen DAC-gól szerzője volt.

 

Peter Hyballa védencei remélhetőleg kellő motivációt szereztek a vasárnapi, Nagymihály elleni 4:1-es győzelem után.

 

„A bal szélen Davis és Záhumenský is bevethető, Pačinda helyére pedig ott van Vida Kristopher és Divković. A keretben tizenhat mezőnyjátékos van, közülük mindenki készen áll arra, hogy a kezdőbe kerüljön”

 

mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a német szakember, majd hozzátette:

 

Tudjuk, hogy a hazai 3:1-es vereséget követően nem vagyunk könnyű helyzetben. A vasárnapi bajnokin nyújtott teljesítményünk és a csütörtöki, Minszk ellen vívott első párharcunk azonban növelheti a játékosok önbizalmát. Minél előbb gólt kell rúgnunk, holnap ezzel a szándékkal lépünk majd pályára.”

 

nyilatkozta szombat este Hyballa.

 

„A Nagymihály legyőzését követő jó hangulatban indulunk el. 5 perc alatt három gólt szereztünk, és úgy gondoljuk, hogy ez sikerülhet Minszkben is. Mindent megteszünk a továbbjutásért. A Dinamonak megvannak a tapasztalatai, de a nehéz első találkozó már mögöttünk van, most a legközelebbi összecsapásra összpontosítunk. Ha kisebb-nagyobb helyzetekhez jutunk, ki kell használni. És elsősorban nem szabad gólt kapnunk.”

 

mondta a DAC fiatal középpályása, Christián Herc.

 

A DAC esélyeit nagyban befolyásolja, hogy milyen hatékonysággal tud játszani majd Bayo, aki a Minszk elleni hazai mérkőzésen óriási lehetőséget hagyott ki döntetlennél.

 

Egy a vasárnapival megegyező eredmény a továbbjutást jelentené a dunaszerdahelyiek számára, akik a harmadik selejtező körben a Zenit Szentpétervárral mérhetnék össze erejüket.

 

„Csodálatos lenne a Zenit ellen játszani itthon és idegenben, de most csak a Minszkkel foglalkozunk”

 

tette még hozzá Herc a TASR-nek nyilatkozva.

 

Hol lehet élőben követni a mérkőzést?

 

A ma esti mérkőzést egyik általunk ismert tv-csatorna sem közvetíti. A Körkép.sk megpróbált felkutatni néhány, az interneten elérhető livestream linket. Íme:

 

Sportingvideo3.com 

Sofascore.com

Adrenalineprovinggrounds

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a fent említett linkeket nem állt módunkban tesztelni, így a mérkőzés kezdetekor derül ki, valóban nézhetőek-e Szlovákia területén, valamint előfordulhat, hogy az egyes oldalak regisztrációt kérnek a videó online nézéséhez.

 

Közös szurkolás itthon?

 

A DAC hivatalos szurkolói csoportja, az YBS DAC Fanklub közösségi oldalán közös szurkolásra hívja az érdeklődőket – Bővebben lásd lejjebb:

 

 

teraz.sk, fcdac.sk, Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!