Nyitókép: mti

 

A fegyelmezett játéknak és a magyar labdarúgó-válogatott csapatként mutatott teljesítményének tulajdonítja a Wales ellen aratott kedd esti 1-0-s győzelmet a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtező gólszerzője, Pátkai Máté.

 

A MOL Vidi FC középpályása a mérkőzés után azt mondta, Marco Rossi szövetségi kapitány – aki eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra – azt kérte a futballistáktól, hogy végig fegyelmezetten játsszanak.

 

„Nem akartuk megengedni a walesieknek, hogy kibontakozzanak, mert nagyon gyors játékosaik vannak, és ha őket hagytuk volna futni, akkor nagy bajba kerülhettünk volna”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Pátkai, hangsúlyozva: „mindent elmond” a válogatott teljesítményéről az, hogy kapott gól nélkül hozta ezt a meccset, s az ellenfélnek csupán egy nagy gólszerzési lehetősége volt a 90 perc alatt.

 

„Négy mérkőzés után kilenc ponttal a csoport élén állni nyilván nagyon jó, de még csak félúton vagyunk, semmi nem dőlt el, a következő négy meccs sem lesz könnyebb, mint az előző négy, a szlovákok elleni hazai összecsapás pedig ha nem is sorsdöntő, de kiemelten fontos találkozó lesz”

 

– összegzett Pátkai.

 

Budapest, 2019. június 11.
A szurkolók a Himnuszt éneklik a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra gyõzött.
MTI/Kovács Tamás

 

A nemzetisport.hu-nak már jóval érzelmesebben nyilatkozott a gólszerző

 

„Kis szerencsével sikerült belőni a helyzetemet, de ez nem számít – kezdte Pátkai.– Az egész csapat az életéért küzdött, a szemünk előtt lebeg egy cél, ezért megyünk előre. Amikor pályára lépek, mindent megteszek, hogy az országért küzdjek. Nem kellene, hogy rólam szóljon ez az este, a kapustól a csatárig, a cseréktől az egész kispadon át mindenki együtt élt a mérkőzéssel, nem lehetett más a vége, csak győzelem. A szív diadala volt. Hiába járunk az idény végén, látszott a csapaton, hogy az álmainkért küzdünk.”

 

Baráth Botond is közel járt a gólhoz, a kameraállásokból sem lehetett biztosan megmondani, hogy áthaladt-e a gólvonalon a labda. A nemzetisport.hu-nak nyilatkozva a következőképpen fogalmazott:

 

„Talán megint elvettek egy gólt tőlem, de majd visszanézem, hogy benn volt-e vagy sem.”

 

Holender Filip a 80. percben már a kispadról nézte, ahogy a csapat megszerzi a vezetést.

 

„Nem volt egyszerű, ilyenkor a kispadon sokkal nehezebb, mint a pályán. Csak várod, hogy legyen vége vagy rúgjunk még egy gólt. Izgalmas volt a vége, és ez hihetetlen eredmény nekünk.”

 

Budapest, 2019. június 11.
A magyar játékosok a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra gyõzött.
MTI/Illyés Tibor

 

Szoboszlai Dominik, a válogatott irányító középpályása szintén kiemelte, hogy bár jó eredmény négy mérkőzés után kilenc ponttal a csoport élén állni, a hátralévő meccseken a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenie a csapatnak.

 

„Mindenki úgy áll hozzá ehhez a selejtezősorozathoz, hogy a cél az, hogy kijussunk a jövő évi Európa-bajnokságra, mert itthon, saját közönség előtt is szeretnénk játszani az Eb-n”

 

– emelte ki az osztrák bajnok Red Bull Salzburg légiósa.

 

Nagy Ádám az E csoport állását firtató kérdésre úgy reagált, előzetesen nem gondolták volna, hogy júniusban arról beszélhetnek, „egész jól állunk”.

 

„Nyilvánvalóan sajnáljuk, hogy az első meccsen kikaptunk a szlovákoktól, de azt gondolom, hogy az azóta játszott három meccsel és három sikerrel maximálisan sikerült kijavítani a rossz rajtot, s persze a bakui győzelmet lehet kötelezőnek mondani, de Horvátország és Wales megverésével talán az elváráson túl teljesítettünk, és egy egész országot sikerült boldoggá tennünk”

 

– jelentette ki a Bologna védekező középpályása.

 

Budapest, 2019. június 11.
A magyar játékosok a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra gyõzött.
MTI/Illyés Tibor

 

Nagy Ádám azt mondta, a sikerek és a csoportelsőség kellő löketet és egyfajta „adrenalinfröccsöt” kell, hogy adjanak a válogatott játékosoknak, akiknek ezek után magabiztosságot kell árasztaniuk még akkor is, amikor idegenben lépnek pályára.

 

„Horvátországban és Walesben is a három pont megszerzéséért kell kifutnunk a gyepre, de a következő mérkőzést itthon játsszuk a szlovákok ellen, először azon az összecsapáson kell mindent megtennünk a győzelemért”

 

– jelentette ki Nagy.

 

A kapus Gulácsi Péter azt mondta, a kedd esti mérkőzésen a gólig mindkét csapat valamelyest kivárásra játszott, ezért tűnhetett néha alacsonyabbnak az iram, és kevés volt az olyan szakasz, amikor rövid idő alatt mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek.

 

„Miután megszereztük a vezetést, ők nyilván egyenlíteni akartak, ezért lehetőségünk nyílt a gyorsabb ellentámadásokra, talán egy kicsi szerencsével a második gólunkat is berúghattuk volna, és akkor végképp eldől a meccs, de végül erre nem volt szükség a győzelemhez”

 

– nyilatkozta a német Bundesligában harmadik RB Leipzig kapusa, aki szerint nem nőttek a válogatott esélyei az Eb-szereplésre, hanem a csapat életben tartotta az esélyt.

 

„Természetesen nagyon jó a nyári szünetnek úgy nekikezdeni, hogy vezetjük a csoportot, de a folytatásban négy nagyon fontos mérkőzés vár még ránk, amelyeken ki kell harcolnunk az Eb-részvételt”

 

– tette hozzá Gulácsi.

 

Megvan a három pont! Fantasztikus játékkal győztük le Walest Budapesten! Képek, videók

 

Dzsudzsák Balázs a mérkőzés után értékelésében úgy fogalmazott, hogy

 

„Nem nagyzolok, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, és tényleg centiken múlott, hogy ne legyen kettő-nulla vagy három-nulla ide az állás. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt is, köszönjük szépen. De nyilván nincs még vége, igaz, hogy az öltözőben most kiénekeltük magunkból, de azért még nagyon sok meló van előttünk.”

 

Korhut Mihály, a válogatott balhátvédje szintén elégedetten nyilatkozott.

 

„Jobban játszottunk, mint Azerbajdzsánban, ezúttal jól ment az egész csapatnak. Megérdemelten nyertünk, Walesnek talán csak egy nagy helyzete adódott. A horvátok elleni győzelem nagy lökést adott, az azeriek elleni egy újabbat, így ezen az estén nagy önbizalommal mentünk ki a pályára. Mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, lehetett volna nagyobb különbségű a győzelmünk is”

 

mondta a nemzetisport.hu-nak a Görögországban légióskodó Korhut.

 

körkép.sk

 

A győztes gólunkat kibrusztoló Szalai Ádám a magas színvonalú védekezést emelte ki.

 

„A vége nagyon nehéz volt. Mind a két csapaton látszódott, hogy a szezon utolsó mérkőzését vívja, de jól járattuk a labdát. Hihetetlenül boldog vagyok, félelmetesen védekeztünk, elöl pedig mindig találunk egy gólt

 

– mondta egy félmosollyal a szája szegletében Szalai, majd kitért a mieink találatára.

 

„Ehhez értek: harcolok, brusztolok a középhátvédekkel, próbálok minél több belső védőt magamra húzni, hogy a társaknak több helye legyen. Hosszú és nehéz, de nagyon jó volt az együtt töltött két hét. Kilenc pontunk van, nagyon jó kiinduló helyzetben vagyunk.”

 

 

Az eltiltott Marco Rossit helyettesítő Cosimo Inguscio a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, tudták jól, hogy nem lesz könnyű ez az összecsapás.

 

„Mindazonáltal alaposan felkészültünk, kielemeztük a rivális erősségeit, tudtuk, hogy minőségi játékosokkal, jó fizikumú és állóképességű futballistákkal állunk majd szemben. Azt is tudtuk, hol tudnak gondot okozni nekünk, s néha nehéz pillanatokat is éltünk át. Voltak időszakok, amikor nagy volt a nyomás a kapunkon, de a játékosaink végig kitartottak, maximálisan kiérdemelték a győzelmet”

 

– nyilatkozott az olasz szakember.

 

Kiemelte, amikor hiányzik a vezetőedző, a kispadon lévőknek nincs könnyű dolguk, de sikerült megoldaniuk a helyzetet. Elárulta, a meccs előtti napokban nagy figyelmet fordítottak arra, hogy felkészüljenek Rossi hiányára, többféle forgatókönyvre, eshetőségre számítottak, így tudták, mikor hogyan reagáljanak.

 

 

„Az első félidőben nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt, a második játékrészben sokkal jobbak voltunk. Ekkor szerintem mienk volt a veszélyesebb csapat”

 

– értékelt Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya.

 

„A szünet előtt túl sok szabadrúgást ajándékoztunk az ellenfélnek, bár tudtuk, hogy a magyarok jók pontrúgásban, s így állandó nyomás alatt tartottak bennünket. Ezen a szinten ki kell használni a helyzeteket, különben az történik, ami történt.”

Giggs hozzátette: bár korábban éppen a jó védekezés volt Wales erőssége, a mostani és az előző meccsen könnyű gólokat kaptak, s így nem lehet mérkőzéseket nyerni.

 

A magyar válogatott az Eb-selejtező következő körében, szeptember 9-én fogadja majd Budapesten a szlovák csapatot.

 

MTI, nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!