Nyitókép: mlsz.hu

 

A szövetségi kapitány a hozzáállásban, és a taktikai fegyelembe látja a siker kulcsát a csütörtök esti Eb-pótselejtező előtt. Férfi A-válogatottunk szerdán délelőtt az Illovszky-stadionban tartotta meg utolsó edzését a csütörtöki, Bulgária elleni Eb-pótselejtező előtt.
A gyakorlás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, amelyen kiemelte: bár vannak körülmények, amelyek a hazaiakat segítik, a magyar válogatott megfelelő hozzáállással és motivációval elérheti a célját, és továbbjuthat a párharcból – írja az mlsz.hu.

 

„Stresszes helyzet, természetesen. Az első perctől sok stresszel járt ez a pozíció, de ez az a meccs, amiért ennyit dolgoztunk. Sok fontos meccs volt már ez idő alatt. Tudjuk, hogy mindenki nagyon szeretné odahaza, hogy sikeresek legyünk, ezt szeretnénk mi is. Ez egy döntő számunkra, nincs második esély. Sokan kérdeznek róla, tudjuk, hogy mennyit jelent mindenkinek. Az első perctől az utolsóig küzdeni fogunk, ezt garantálhatom”

 

kezdte szerdai, meccs előtti hagyományos sajtótájékoztatóját Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya.

 

Nagyon harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely sosem adja fel, és több kerettagjuk egyénileg is remek teljesítményre képes – fogalmazott Marco Rossi. – Ismerjük ellenfelünk erősségeit és gyengéit is, bízom a játékosaim képességeiben, és tudom, hogy megfelelő hozzáállással, a kidolgozott taktika betartásával sikeresek lehetünk Szófiában. Nincs nagy különbség a két csapat között, a hazai pálya és a szurkolók riválisunkat segítik, de győzni megyünk Bulgáriába, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Megvan a tervünk a kezdő tizenegyre, szerencsére most a megszokottnál több opciónk is van különböző posztokra, ami kellemes gondokat okoz a csapat összeállítását tekintve.

 

 hirdetes_810x300  

A Szoboszlai Dominik kiesésével, és Nego Loic beválogatásával kapcsolatos újságírói kérdésekre a szövetségi kapitány így válaszolt:

 

Váratlan volt Szoboszlai kiesése, mindenki tisztában van azzal, hogy mennyit jelent a válogatottnak, ám vannak más játékosaink is, akik hasonló technikai képességekkel rendelkeznek. Megfelelő motivációval, hozzáállással reményeim szerint kompenzálni tudjuk a kieső játékosok okozta problémákat. Negót mindenki jól ismeri, hiszen már hosszú ideje Magyarországon futballozik, jól tudjuk, mire képes. Két napja csatlakozott hozzánk, még csak kétszer edzett a csapattal, de elképzelhető, hogy már a bolgárok ellen szerepet kap az együttesben.

 

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Sallai Roland, a német Freiburg támadója arról beszélt, hogy a hazai pálya mellett a harcosság lehet a bolgárok egyik fegyvere.

 

Kemény mérkőzés vár ránk, amelyen célfutballt kell játszanunk. Harcosságban fel kell vennünk a kesztyűt a bolgárokkal, de csapatként és egyénileg is felénk billenhet a mérleg nyelve. Nagy érvágás, hogy több játékosunk nem lehet velünk, de akik itt vannak, képesek helyettesíteni a hiányzókat. Sajnos magyar szurkolók nem lehetnek ott a lelátón, azért küzdünk, hogy novemberben a Puskás Arénában játszhassunk egy újabb pótselejtezőt, és akkor már mi lehetünk hasonló előnyben riválisunkkal szemben – fogalmazott Sallai.

 

Könyves Norbert, a válogatott újonca is válaszolt az újságírók kérdéseire, és elmondta: barátságos fogadtatásban volt része, minden kerettag sokat segített a beilleszkedésben, nagyon jók az első benyomásai, Szófiában pedig az lesz a legfontosabb, hogy a csapat betartsa a szövetségi kapitány taktikai utasításait.

 

Az otthonmaradottak is üzentek

 

A címeres mezben 108 meccsen játszó Dzsudzsák Balázs ezúttal nem lesz ott a csapattal, így a Debreceni VSC játékosa buzdító üzenetet küldött a Szófiában készülődő Szalai Ádáméknak.

 

„Eljött a döntő napja! Rettenetesen izgulok, nagyon szorítok és szurkolok a válogatottnak. Meglesz a győzelem, csapatként nem lehetnek erősebbek nálunk! Bízom a fiúkban, és tudom, hogy a végén felugorva, üvöltve Ria Ria Hungáriázhatunk!”

 

idézi a dvsc.hu Dzsudzsák Balázst, aki legutóbb 2019 novemberében, Wales ellen lépett pályára a nemzeti tizenegyben.

 

Szoboszlai Dominik, akit csapata, a Red Bull Salzburg nem engedett el a ma sorsdöntő meccsre, közösségi oldalán üzent a csapatnak:

 

„Nehéz időszak ez most. Sajnos úgy hozta az élet, hogy nem tudom segíteni a csapatot. De a távolból nagyon szurkolok azért, hogy novemberben közösen folytassuk a küzdelmet. Hajrá magyarok!”

 

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

 

ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
20.45: Bulgária–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
20.45: Izland–Románia (Tv: Sport1)
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), **Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), *Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)
*Sallai Roland csak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhat a szakmai stáb rendelkezésére
**Gulácsi Péter a Szerbia elleni NL-mérkőzés után utazik vissza klubcsapatához

 

Körkép.sk, mlsz.hu, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!