Nyitókép: dac1904.sk

 

Az év utolsó előtti hazai találkozójára készülnek vasárnap délután a sárga-kékek, akik Aranyosmarót csapatát fogadják a Mol Arénában. A 15 órakor kezdődő találkozót az Orange sport televízió és a HusteTV is élőben közvetíti.

 

Bernd Storck játékosainak a Szered elleni szerdai vereség után egy kis önbizalomnövelő versengésre van szüksége. Tekintve, hogy a Szered elleni találkozó hemzsegett az megtorlás nélkül maradt agressziótól és szabálytalanságoktól, csak remélhetjük, hogy ma tisztességes játékvezetést látunk majd Dunaszerdahelyen.

 

A mai, Aranyosmarót elleni találkozó a DAC utolsó előtti hazai bajnokija lesz 2020-ban, az utolsó, a Szenice elleni lesz, amivel az őszi idényt is zárják a sárga-kékek.

 

 hirdetes_810x300  

A ViOn ellen legutóbb Kalmár és Divkovic találataival győzedelmeskedett a Storck-legénység.

 

„Jól emlékszem az utolsóra. Nagyon fontos, győztes találat volt, amely egy nehéz helyzetben, éles szögből született. Láttam, hogy a közelebbi kapufánál van hely, és sikerült betalálnom”

 

emlékezett vissza Marko Divković a klub honlapján adott nyilatkozatában.

 

„Akárcsak akkor, most is nehéz összecsapásra számítok. Az ellenfél minőségi csapattal rendelkezik, és jó formában van, nem véletlenül állnak a tabella negyedik helyén. A tudásbeli különbség azonban a mi oldalunkon áll, ezt pedig vasárnap a pályán is szeretnénk bizonyítani. Érzem, hogy a Szered elleni vereség felpaprikázott minket és holnap mindent beleadunk majd”

 

mondta a 21 éves horvát támadó, akinek eddig nagyon jól alakul a szezonja, hiszen 8 gólt szerzett már.

 

A ViOn egyébként az őszi szezon meglepetéscsapata, hiszen 15 forduló után 20 ponttal a tabella negyedik helyén állnak, egyúttal az idény jelenleg legeredményesebb játékosát, a 10-gólos Filip Balajt is ők „adják”. Csapatuk vezetőedzője, a mindössze 31 éves Ľuboš Benkovský az élvonal legfiatalabb trénere.

 

A játékoskeret hat tagja is idősebb nála, kilencen pedig háromjegyű bajnoki pályára lépési számmal rendelkeznek az élvonalban. Holnap tehát egy rutinos együttessel találkozunk, amely odahaza megverte a Slovant és meggyőzően bánt el a Zsolnával is.

 

olvasható a DAC mérkőzés előtti összefoglalójában.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2018.10.06. – DAC-ViOn 3:1, gólszerzők: Šatka, Herc, Bayo – Richtárech, 7089 néző
2019.03.09. – ViOn-DAC 1:2, gólszerzők: Ďubek – Davis, Divković, 1892 néző
2019.07.21. – ViOn-DAC 1:2, gólszerzők: Duga – Kalmár 2, 3217 néző
2019.10.20. – DAC-ViOn 2:1, gólszerzők: Vida M., Divković – Ďubek, 7744 néző
2020.08.30. – ViOn-DAC 1:2, gólszerzők: Hrnčár – Kalmár (11 m), Divković, 1903 néző

 

A DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzés vasárnap 15:00-kor kezdődik, játékvezetők Dohál – Poláček, Ádám.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!