Nyitókép forrása: a Komáromi FC facebook-oldala

 

Bár múlt héten Somorja került ki győztesen a csallóközi derbiből, ma délután megmutathatják a komáromiak, hogy több van bennük. A Komáromi FC – Tőketerebes találkozó szombaton 16:30-kor kezdődik.

 

A továbbra is zárt kapuk mögött zajló bajnokság 25. fordulójában Tőketerebes látogat Komáromba. Múlt héten Somorjának sikerült elvinnie 3 pontot Klapka városából, így ma fokozott erőfeszítés várható a hazaiaktól, hogy mindenképpen győztesen kerüljenek ki a párbajból.

 

A hétvégi szerencsétlen vereség után csak a győzelem az elfogadható, ráadásul az őszi kétgólos fiaskóért is van mit visszaadnunk a sárga-kékeknek.

 

fogalmaznak közösségi oldalukon a lilák, akik megszólaltatták a tavaly még a zemplénieket erősítő, azonban ma már komáromi színekben szereplő Dávid Špakot is.

 

“Elsősorban sajnáljuk, hogy szombaton nem tudtuk otthon megverni Somorját, de ez már mögöttünk van, tanulnunk kell belőle és már előre tekintünk. Becsületesen készülünk a szombati mérkőzésre, amelynek személyesen nagyon örülök. Célunk a győzelem, a három pont itthon tartása nagyon fontos számunkra.”

 

A komáromiak jelenleg mindössze egy ponttal előzik meg a tabellán a tőketerebesi csapatot, akik viszont egy meccses hátrányban vannak a lilákhoz képest. A bajnokságot a DAC-verő Besztercebánya vezeti 51 ponttal, mindössze két ponttal előzve meg az őt üldöző Liptószentmiklóst.

 

Amennyiben ma Pozsonyligetfalu legyőzné Somorját, és Komárom is három pontot gyűjtene be, úgy sikeresen feljebb kerülhetne a jelenlegi 9-ről a 7.-8. helyre. Némileg nehezíti a komáromiak helyzetét, hogy a védelem két alapköve, Saláta Kornél és Szőcs László sem játszik. Míg Saláta achilles-ínszakadás miatt kénytelen kihagyni a következő hónapokat, addig Szőcs a múlt héten begyűjtött 5. sárgalapja miatti eltiltását tölti. A Trencséntől érkezett Machara szintén nem lesz bevethető, emellett portálunk információi szerint a vezéregyéniség Goran Matic Somorja ellen elszenvedett izomsérülése miatt csak a cserék közt kap ma helyet.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A járványügyi intézkedések miatt a komáromi szurkolók továbbra sem buzdíthatják a lelátókról kedvenc csapatukat, azonban a klub most is biztosítja a találkozó élő közvetítését az interneten keresztül.

 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!