Nyitókép: mti

 

1:1-es döntetlent játszott a magyar válogatott a franciákkal a foci Eb F-csoportjának második fordulójában.

 

Hihetetlen kitartással, harcos, bátor játékkal örvendeztették meg szurkolóikat a magyarok. Szinte az egész mérkőzés során egyenlő ellenfele volt a Rossi-legénység Mbappé-éknak. Teljesen megérdemelt lett volna a magyar győzelem is!

 

A találkozón Fiola Attila góljával a magyarok szereztek vezetést az első félidő hosszabbításában, a franciák pedig a folytatásban Antoine Griezmann találatával egyenlítettek.

 

 hirdetes_810x300  

A találkozó után Sallai Roland a következőképpen értékelt:

 

„Nagyon boldogunk vagyunk, köszönjük ennek a nagyszerű közönségnek a támogatás, nagyszerűek voltak ma is. Az egész mérkőzéshez jól állt hozzá mind egyes játékos, kiadtuk magunkból a maximumot, büszkék lehetünk magunkra. Az utolsó tíz percben is koncentráltak voltunk, szerintem megérdemeltük az egy pontot. Münchenben nyerni szeretnénk, most már tovább szeretnénk jutni. Ugyanígy kell kimenni a németek ellen is a pályára, és akkor reméljük, hogy meglesz a győzelem.”

 

Az UEFA Kleinheisler Lászlót választotta a mérkőzés legjobbjának.

 

 

„Nagyon jól játszottunk, voltak szép kontráink, végig egyenrangú partnerei voltunk a franciáknak. Bízom benne, hogy ez nagy erőt ad a németek elleni mérkőzésre, és remélem jó eredményt fogunk elérni”

 

nyilatkozta a szintén fantasztikusan játszó Kleinheisler László.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese első pontját szerezte meg a kontinenstornán, ezzel megmaradt az esélye a továbbjutás kiharcolására. A franciáknak ez volt a 18. veretlenül megvívott tétmérkőzése, és 528 perc után kaptak újra gólt.

 

A magyarok a csoportkört záró harmadik fordulóban jövő szerdán a németek vendégeként lépnek pályára Münchenben.

 

Közös himnuszéneklés a Puskás Arénában a magyar-francia után – VIDEÓ

 

Magyarország – Franciaország

1:1

’45+2 Fiola ill. ’66 Griezmann

 

cikkünk frissül!

 

Körkép.sk, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!