Nyitókép: dac1904.sk/Lelkes Ernő

 

A Mol Arénában kiharcolt 2:1-es győzelem után Belfastba utazott a DAC csapata, mely ma este 21 órától ismét az északír Cliftonville-vel csap össze az Európa Konferencia Liga 1. előselejtezőjében.

 

A sárga-kékek még szerdán megérkeztek Észak-Írország fővárosába, majd este megejtettek egy edzést is a Solitude műfüves pályáján.

 

Adrian Guľa továbbra sem számíthat Kalmár, Szendrei, Ricardo és Balić négyesre, ahogy sérülés vagy betegség miatt hiányozni fog Davis, Ciganiks és Nicolaescu is. Ezen kívül Moumou sem segíthet a csapatnak, miután a múlt heti kiállítása miatti eltiltását tölti.

 

 hirdetes_810x300  

„Nagyon várjuk a mérkőzést. Egy kiváló minőségű műfüvön lépünk pályára, így a saját játékunkat játszhatjuk. Természtesen tiszteljük az ellenfelet, az első felvonás után tudjuk, mik az erősségeik.

Aktívan kell futballoznunk, különben hazai pályán kellemetlenségeket okozhatnak a Cliftonville beadásai és gyors ellentámadásai. Saját magunkra és azokra a dolgokra összpontosítunk, amelyeket egy hete a saját bőrünkön tapasztaltunk.

Az ellenfélnek megvan a minősége, hiszen bejutott az EKL-be, de érezzük, hogy mi vagyunk az esélyesek. Még csak a párharc félidejében vagyunk, ezért csütörtökön nagy szükség lesz az elszántságra, a csapatszellemre és a maximális erőbedobásra.

Egyúttal meg kell mutatnunk a játékerőnket és a jó helyzetkihasználásunkat. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, mi a tét, és bízom benne, hogy a továbbjutás iránti elkötelezettségünket a pályán is megmutatjuk”

 

– jelentette ki a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón a DAC vezetőedzője, Adrian Guľa.

 

A tréner szavait a játékoskeretből Miroslav Káčer egészítette ki, aki az egy héttel ezelőtti meccsen mutatkozott be a DAC színeiben:

 

„Jókedvűen várjuk a csütörtöki összecsapást, szeretnénk továbbjutni. Nehéz kilencven perc vár ránk, az ellenfél képes minőségi átmenetekre és gyors ellentámadásokra, amelyekre jobban oda kell figyelnünk, mint a párharc első találkozóján a múlt héten. Nagy pluszt jelent számunkra, hogy a szurkolóink is elkísértek minket, nagyra értékeljük, hogy ilyen hosszú útra is vállalkoztak értünk. Bízom benne, hogy a támogatásukkal sikerrel vesszük az északírek jelentette akadályt.”

 

nyilatkozta Káčer a szerda esti sajtótájékoztatón.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az UEFA még tavaly eltörölte az idegenben szerzett gól jelentőségét, így ha ma este egy góllal vezetne a Cliftonville a rendes játékidő leteltekor, úgy automatikusan hosszabbítás, majd ha szükséges, büntetőpárbaj következik. Bármilyen más eredmény az egyik vagy a másik együttes azonnali továbbjutását jelenti.

 

A találkozót ezúttal izlandi játékvezető irányítja. A közép-európai idő szerint 21 órakor kezdődő mérkőzést az RTVS sportcsatorna élőben közvetíti.

 

A továbbjutó csapat ellenfele a Feröer-szigeteki-gibraltári Víkingur – Europa FC találkozó győztese lesz.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!