Nyitókép: fradi.hu

 

33-szoros magyar bajnok és 24-szeres Magyar Kupa-győztes Ferencvárosi TC a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójának első meccsét játssza július 20-án, szerda este 20.00-tól a pozsonyi Slovan ellen. A találkozó előtt, kedden kora délután sor került a zöld-fehérek sajtótájékoztatójára, ahol a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és Botka Endre osztotta meg várakozásait.

 

Először a magyar válogatott védőtől lehetett kérdezni, aki elmondta, hogy minden játékos látta a 30 évvel ezelőtti eseményeket, éppen ezért mindenki oda fogja tenni magát a találkozón, illetve hozzátette, hogy a Slovan számára is egy különleges mérkőzés lesz a szerdai. Botkát ezt követően a Tobol elleni összecsapásról kérdezték.

 

A magyar ember nehezen felejt, lehet, hogy én még nem éltem az akkori esemény idejében, de láttuk videón, hogy mi történt, és azt hiszem, ezt senki se fogja elfelejteni. Sokkal jobban uraltuk a meccset a Tobol ellen, a találkozó vége felé voltak talán megingások, de a szezon elején járunk, ezek is idővel ki fognak kopni, ahogy haladunk előre az idényben – kezdte Botka Endre. – Itthon kezdjük a párharcot, ezért támadóbban kell fellépnünk az első perctől kezdve, meg akarjuk nekik mutatni, hogy nincs sanszuk ellenünk. Nem emelnék ki senkit, nincs okunk senkitől sem félni. Felkészültünk mindenkiből.

 

„Mongolok,“ sértegetik a magyarokat a Slovan ultrái. A jegyeladással azonban gondjaik vannak

 

Ezt követően Csercseszov válaszolt a neki feltett kérdésekre, amelyek közül az első arra vonatkozott, hogy milyen eredménnyel, előnnyel lenne elégedett a szerdai meccsen.

 

Két mérkőzésből áll a párharc, szerdán itthon kezdünk, majd a jövő héten Pozsonyban lépünk pályára. Nem lenne helyénvaló előnyökről beszélni. Azt szeretném, hogy minden, amit taktikailag megbeszéltünk, az visszaköszönjön a pályán. Szerdán még csak az első felvonása lesz a párharcnak. A Tobol ellen sem dőlt el a párharc felénél a továbbjutás, most sem biztos, hogy már szerda este meglesz a továbbjutó.

 

A szerdai, várhatóan telt házas mérkőzés kapcsán is kíváncsiak voltak a vezetőedző véleményére.

 

Nagyon örülünk, hogy telt házas meccs lesz. Nekünk egy dolgunk lesz: mindent kiadni magunkból, tudjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak. Nemcsak a mi szurkolóinknak szeretnék üzenni, hanem a vendég drukkereknek is: ne csak a múltba tekintsenek vissza, maradjon normál mederben a szurkolás a szerdai találkozón.

 

Körkép.sk exkluzív: Hivatalos! A lehetséges 1180 helyett alig 480 slovanista utazik csak Budapestre

 

A szakember szerint a csapat nem éli meg nyomásként azt, hogy az FTC a párharc esélyese.

 

Nekünk a továbbjutás kiharcolása a célunk. Szerdán egy másik ország bajnokával fogunk összecsapni, amely szintén zsinórban négy bajnoki címet nyert. Az ellenfélnek is megvannak a maga erősségei, de ez számunkra nem jelenthet nyomást.

 

Végezetül az ellenfél tréneréről, Vladimír Weissről kérdezték Csercseszovot, akivel régóta ismerik egymást, illetve a Fradi sérültjei is szóba kerültek.

 

Beszéltem Vladimírral, akivel korábban dolgoztunk is együtt, jól ismerem a munkásságát. Tiszteljük egymást, de szerdán ellenfelek leszünk, a jobb csapatnak kell továbbmennie. A sérülések kapcsán, vannak páran, akikre nem számíthatok. A műtétjét követően Ryan Mmaee most kezd újra bekapcsolódni az csapatedzésekbe, Haraisvilivel hasonló a helyzet, és Olekszandr Zubkov is külön végzi a munkáját.

 

Az FTC-Slovan mérkőzés július 20-án, szerdán este 20-00-kor kezdődik, de ezúttal a megszokottól eltérően, jóval előbb lesz kapunyitás, hiszen a szurkolókat számos remek programmal várják a kezdőrúgás előtt.

 

fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!