Nyitókép: dac1904.sk

 

Frissítve – 2022.10.20., 16:18 – Kedden csalódást keltő eredménnyel, 2:1-re kikapott a DAC a másodosztálybeli Homonna együttesétől, így korán búcsúzni kényszerültek a Slovnaft Cup küzdelmeitől.

 

A DAC évről évre nagy reményekkel vág neki a kupasorozatnak, azonban eddig még nem sikerült vállalható eredményt produkálnia. Hogy idén szerettek volna kupadöntőt játszani a sárga-kékek, mi sem bizonyítja jobban annál, hogy Világi Oszkár jelentkezett be elsőként, és jelezte, a MOL Aréna tárt karokkal fogadná a döntő rendezését.

 

Tavaly a Komáromi FC, idén pedig a szintén másodosztálybeli Homonna vetett véget a dunaszerdahelyi kupaálomnak. A sárga-kékek tavaly büntetőkkel kaptak ki Komáromban, most pedig 2:1-es vereséggel kulloghattak le a pályáról.

 

 hirdetes_810x300  

A mérkőzés után Adrian Guľa vezetőedző már jelezte, hogy a kiesésnek komoly következményei lesznek, csütörtökön pedig meg is érkezett a DAC közleménye, melyben bejelentették, két játékosuktól azonnali hatállyal elbúcsúztak a vereséget követően.

 

„Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük. Ennek véget kell vetni. Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből. További intézkedésként a csapat megtámogatja a szurkolóinak az őszi idényben hátralévő két idegenbeli mérkőzés – Besztercebánya és Trencsén – belépőjegyeinek árát az utazás költségeivel együtt. Ezenkívül további intézkedéséket is foganatosítunk, melyeket klubon belül kezelünk”

 

tájékoztatott Jan Van Daele sportigazgató a klub hivatalos közleményében.

 

Hogy pontosan melyik két játékos talpára kötöttek átmenetileg útilaput, és hogy véglegesen megválnak-e tőlük, egyelőre nem tudni. Ezek után Világi Oszkárék egyetlen öröme az maradt, hogy legalább somorjai farmcsapatuk továbbjutott, miután kiejtették a fortunaligás Zsolna csapatát.

 

„A szerdai Somorja–Zsolna kupatalálkozón a hazaiak továbbjutásáról a DAC Akadémiáról kikerült játékosok góljai döntöttek, aminek rendkívül örülünk. Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy mennyire fontos a megfelelő mentalitás a labdarúgásban. A helyes út számunkra az, amit tegnap Somorján láttunk”

 

– tette hozzá Jan Van Daele.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Slovnaft Cup

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!