Nyitókép forrása: mlsz.hu

 

A magyar férfi A-válogatott kedden 20.45-től a litvánokat fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a Puskás Arénában.

 

Marco Rossi együttese szombat éjszaka ért vissza a Montenegró elleni Eb-selejtező helyszínéről, Podgoricából a telki edzőközpontba. A vasárnap a regenerációról szólt, de közben természetesen már a litvánok elleni mérkőzés került a fókuszba.

 

Hétfőn délelőtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Attila, a válogatott védője vett részt a találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón.

 

 hirdetes_810x300  

A céljaink eléréséhez a holnapi mérkőzést, függetlenül attól, hogy az ellenfél milyen játékstílusban játszik, meg kell nyernünk, ezt én is kötelező feladatnak érzem. A montenegrói mérkőzésünkön mutatott játék sokakból bírálatokat váltott ki, ezért most mindenkiben forr a vágy, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Ehhez minden taktikai és technikai tudásunkat fel kell vonultatnunk kedden. A legfontosabb a három pont megszerzése, de az lenne az igazi, ha az eredményesség szép játékkal is párosulna saját közönségünk előtt. Felkészülünk a litvánok minden erősségéből, és igyekeztünk megtalálni a gyenge pontjaikat is. Ellenük sem lesz könnyű dolgunk, bármit is mond a papírforma. Pontosan tudjuk, hogy a győzelemhez az első perctől az utolsóig a maximumot kell nyújtanunk. Montenegróban valahogy az egész csapat nem fogott ki jó napot, de nem azért lesznek változtatások a csapatban, mert bárkivel is elégedetlen lennék. Szükségünk van friss energiákra, ezért a kezdőcsapatban két-három poszton van kilátás változásra.

 

– jelentette ki a szövetségi kapitány.

 

Szalai Attila kiemelte: jó állapotban vannak a játékosok, és kedden az lehet a kulcs, hogy tud-e gyorsabban, dinamikusabban játszani a csapat, mint Montenegró ellen.

 

A regeneráció jól sikerült, mentálisan és fizikálisan is frissek vagyunk, ezt mutatják a mérések eredményei is. Montenegró ellen sok ki nem kényszerített hiba csúszott be a játékunkba, az a cél, hogy ebből kevesebb legyen a litvánok ellen. Gyorsabban, nagyobb lendülettel, nagyobb dinamikával és nagyobb koncentrációval kell játszanunk. Megvan a tervünk, tudjuk, hogy hol vannak rések a védelmükben, a pálya melyik helyeire kell érkeznünk, hogy eredményesek tudjunk lenni. Litvánia kellemetlen, kemény ellenfél tud lenni, ezt mutatja, hogy majdnem végig emberhátrányban futballozva is döntetlent játszott a bolgárokkal. Szeretnénk itthon tartani a három pontot, és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

 

– fogalmazott Szalai Attila.

 

A litvánok szombaton 1-1-es döntetlent játszottak a bolgárokkal, és jelenleg egy ponttal a negyedik helyen állnak a tabellán.

 

A keddi mérkőzést a portugál António Nobre vezeti majd, asszisztensei Pedro Ribeiro és Tiago Costa, a negyedik játékvezető pedig André Narciso lesz. Nobre munkáját a VAR-szobában Tiago Martins és Fábio Oliveira Melo fogja segíteni.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!