Nyitókép: mlsz.hu

 

Amint arról korábban bezsámoltunk, elég sok a kavarodás a november 16-ra tervezett bolgár-magyar labdarúgó Eb-selejtező mérkőzés körül, miután a szervezők már a harmadik stadiont nevezték meg a találkozó helyszínéül.

 

Mint ismert, a bolgár szövetség megváltoztatta a mérkőzés kezdésének időpontját, kérvényezték, hogy zártkapus legyen a találkozó, majd Szófiából Plovdivba helyeztették át a meccset. Itt azonban technikai okok miatt nem rendezhető mérkőzés, és egészen vasárnapig arról szóltak a híradások, hogy ha Plovdivban nem lehet megtartani a találkozót, akkor a magyar válogatott automatikusan 0:3-as győzelmet arat, amivel biztosítja helyét a jövő évi Eb-n.

 

Hétfőn viszont a bolgárok bedobtak egy harmadik helyszínt, Kardzsalit, elvileg az UEFA jóváhagyását is kérték, a Nemzeti Sport szerint azonban ez a helyszín nem felel meg az UEFA előírásainak.

 

 hirdetes_810x300  

Az MLSZ hétfő estére várt döntést az UEFA-tól és a bolgár szövetségtől, cikkünk írásakor azonban még nem jelentek meg friss információk a döntést illetően.

 

A csapat már Telkiben edz

 

A válogatott közben hétfőn megkezdte Telkiben a felkészülést. A Telkibe érkező játékosok közül Sallai Rolandot és Gulácsi Pétert leszámítva mindenki teljesen egészséges, e két labdarúgót az egészségügyi stáb tagjai vették kezelésbe, a többiek viszont részt vettek a délutáni foglalkozáson. A keret egyik fele regenerációs feladatokat végzett, a másik felének a centerpályán vezényelt edzést Marco Rossi szövetségi kapitány.

 

Az edzés előtt Dibusz Dénes és Nagy Ádám vett részt a csapat sajtóeseményén, amelyen elmondták: azt szeretnék, ha a pályán tudnák kiharcolni az Eb-részvételt, vagyis ha megtartanák a bulgáriai mérkőzést.

 

Természetesen olvassuk a bulgáriai mérkőzéssel kapcsolatos híreket, de úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés csütörtökön, és mi is ezt szeretnénk, mert a pályán akarjuk bebiztosítani az Eb-részvételt. Komolyan kell venni a bolgár csapatot, az új szövetségi kapitány kinevezése után változhat a játéktervük, ezért igyekszünk minden eshetőségre felkészülni

 

mondta Dibusz Dénes.

 

Nagy Ádám elárulta: még mindig furcsa érzés számára, hogy a jelenlegi válogatott keretben ő a válogatottsági rekorder, mert ez arra emlékezteti, hogy minden labdarúgó ideje véges, és ő is egyre inkább közelít a pályafutása végéhez.

 

Hozzátette: a klubcsapatában, a Pisában a kispadra szorult, ami hosszú távon nem fenntartható állapot, ezért szeretne mielőbb változtatni a helyzeten, hogy kijutás esetén a jövő évi Eb-re már úgy érkezzen, hogy játékban, jó formában van.

 

Ami pedig a válogatott következő mérkőzését illeti, Nagy Ádám elmondta: a bolgárok ellen a csapat nem mehet bele olyan hozzáállással a mérkőzésbe, mint legutóbbi a litvánok ellen.

 

A litvánok ellen elkövettünk egy hibát, azt hittük, hogy a szerbek legyőzése után túl vagyunk a nehezén. Ezt a kissé hanyag mentalitást messziről el kell kerülnünk a bolgárok ellen, és a ránk jellemző hozzáállással kell kimennünk a pályára. A korábbi mérkőzéseken az egész csapat kitette a szívét-lelkét a pályán, erre lesz szükség az utolsó két meccsen is

 

fogalmazott a 75-szörös válogatott középpályás.

 

Lengyel játékvezető dirigál, ha lesz meccs

 

72 órával a találkozó előtt ugyan azt még nem tudni, hogy lesz-e meccs, és ha igen, akkor hol, az azonban kiderült, hogy lengyel játékvezető fújna a mérkőzésen. Daniel Stefanski vezetőbíró munkáját partjelzőként Dawid Golis és Michal Obukowicz segíti majd, negyedik játékvezetőként pedig Wojciech Myc működik majd közre.

 

A Bulgária-Magyarország Eb-selejtező a tervek szerint november 16-án 18:00-kor kezdődik.

 

Körkép.sk, mlsz.hu, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!