Nyitókép: mlsz.hu

 

A múlt hét pénteki, Törökország elleni győzelmet követően férfi válogatottunk március 26-án, kedden Koszovót fogadja a Puskás Arénában. A találkozó előtt a már majdnem 10 éve válogatott Lang Ádám és a mérkőzések számában Mészöly Kálmánt pénteken utolérő Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

Lang Ádámot többek között arról is kérdezték az újságírók, hogy májusban lesz tíz éve, hogy debütált a válogatottban, a csapatnak pedig 2021 óta nem volt olyan mérkőzése, melyen ne lépett volna pályára.

 

Próbálom minden nap a lehető legjobbamat nyújtani, emberek vagyunk, mindenkinek lehet rossz napja, de úgy érzem, hogy van bennem egy belső erő, aminek a segítségével össze tudom szorítani a fogamat

 

fogalmazott Lang Ádám.

 

Sok akadályt kellett leküzdenem az életemben, mindig megtaláltam ehhez a motivációt. Emellett talán rendelkezem némi tehetséggel, és olyan intelligenciával, ami lehetővé teszi, hogy a tehetségemet a lehető legjobban ki tudjam használni Természetesen hálás vagyok a szakmai stábnak, hogy folyamatosan megszavazza nekem a bizalmat. Örülök, hogy zsinórban ilyen sok mérkőzésen pályára tudtam lépni a válogatottban, de ez a múlt, én viszont mindig előre tekintek. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a nemzeti tizenegyben futballozhatok, májusban tíz éve, hogy debütáltam, az eddigi válogatott pályafutásom minden egyes pillanata óriási élmény volt

 

folytatta védőnk, aki zárásként a Koszovó elleni összecsapásra is kitért.

 

A törökök elleni mérkőzés másnapján kielemeztük a hibákat, megbeszéltük, min kell változtatnunk. A pontatlanságokban közrejátszott az is, hogy rég találkoztunk, idő kell ahhoz, hogy a régi automatizmusok újra előjöjjenek. A csapat erejét mutatja, hogy akkor is jól reagálunk ezekre a szituációkra, amikor nem megy tökéletesen a játék. Természetesen örülünk a győzelemnek, de Koszovó ellen kevesebb hibával kell játszanunk.

 

Marco Rossi szintén fordulóponthoz érkezett a válogatottbeli mérkőzéseit tekintve, hiszen holnap utoléri Mészöly Kálmánt, így holtversenyben a harmadik legtöbb mérkőzésen dirigáló magyar szövetségi kapitány lesz.

 

Büszke vagyok rá, hogy a Koszovó elleni mérkőzésen utolérem Mészöly Kálmánt, ő a magyar labdarúgás legendája, természetesen nem hasonlítom össze magam vele, de ez számomra egy mérföldkő

 

kezdte Marco Rossi.

 

Mindent, amit csinálunk, meghatározott céllal tesszük, nem kísérletezünk. Lesznek változások a törökök elleni találkozóhoz képest, de olyan játékosok fognak pályára lépni, akikkel számolunk majd az Európa-bajnokságon. Olyan taktikai elemeket vagy felállást sem fogunk kipróbálni, amellyel nem számolunk a kontinensviadalon. Elsősorban a németországi tornára készülünk, de nyilvánvaló, hogy a távlati célunk a folyamatos fejlődés

 

folytatta a szövetségi kapitány, aki a kapusposzttal kapcsolatos kérdéseke is reagált.

 

Nem tudom, hogy az Eb-n ki lesz az első számú kapus, Dibusz Dénes több, mint egy évig folyamatosan védte a válogatott kapuját. Emellett Magyarország legerősebb klubcsapatának meghatározó játékosa, immár egy évtizede. Nem akarom megsérteni a Ferencváros szurkolóit, de ugyanakkor tény, hogy az RB Leipzig komolyabb játékerőt képvisel, hiszen egy topligás csapat. Ezzel ellentétben, ha csak a két kapust nézzük, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter ugyanannyira jók, mindketten topkapusok. Van amiben Gulácsi jobb és van amiben Dibusz. Mindkettejükre támaszkodni fogok az Európa-bajnokságon, de fenntartom magamnak a döntés jogát, ha kell, akár az utolsó pillanatig. A válogatott szurkolóit pedig arra kérem, hogy legyenek megértőek, és bízzanak abban, hogy a csapat számára legkedvezőbb döntést fogjuk meghozni és akármelyikük is áll majd a kapuban, támogassák!

 

A férfi A-válogatott március 26-án, kedden, 19 órakor lép pályára Koszovó ellen a Puskás Arénában. A találkozóra korlátozott számban még elérhetők belépők a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!