Nyitókép: m4sport.hu

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség megfontolja, hogy megemelje a nyári kontinensviadalon résztvevő válogatottak kereteinek létszámát.

 

„Figyelembe vettük, hogy néhány szövetségi kapitány kritizálta a keretek létszámát. Április 8-án munkaértekezletet tartunk a résztvevő csapatokkal, ezen meghallgatjuk a szakvezetők álláspontját. Ezt követően minden ötletet megfontolunk és értékelünk”

 

olvasható az UEFA csütörtöki közleményében.

 

A június 14-én rajtoló németországi eseményre minden szövetségi kapitány 23 játékost – köztük három kapust – nevezhet, ugyanakkor az előző Eb-n – a koronavírus-járványra hivatkozva – a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogy a 2022-es világbajnokságon is.

 

Mindössze egy megpályázható hely maradt a magyar Eb-keretben?

 

Az elmúlt napokban játszott válogatott mérkőzések során a hollandokat irányító Ronald Koeman abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a nyári Eb-re, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele.

 

Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt jelezte, hogy sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot.

 

Magyar labdarúgó-válogatott – Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt

 

A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban, a torna mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti élőben.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!