Átalakulóban az MKP. Igen…már több, mint egy hónapja; és igen még két hónapig átalakulóban lesz. Messze még a júniusi konferencia, feleslegesen és túlságosan is messze (de az alapszabályzat sajnos nem enged).

 

A „Lassan járj, tovább érsz!” mondás ebben a helyzetben nagyon nem állja meg a helyét. Zajlanak az események. A választások után ugyanis nem állt meg az élet, sőt. Napi szinten történnek újabb és újabb fejlemények, amelyekre bizony reagálni kellene az MKP részéről is.

 

 

(…)

 hirdetes_810x300  

 

Nem marad ilyenkor más választása a tenni akaró embernek mint, hogy maga kezébe vegye az irányítást. Ezért is kezdeményeztem nemrégiben találkozót Ondrej Dostál parlamenti képviselővel.

 

Dostálék ugyanis törvénymódosítási javaslatot adtak be az állampolgársági törvénnyel kapcsolatban. Mivel az állampolgársági ügyekben érintett több jogfosztottat is az ügyvédi irodánk képvisel a bíróságon, úgy éreztem, hogy szakmai és gyakorlati tanácsokkal is segíthetem az ügyet.

 

(…)

 

A találkozónak volt viszont egy másik célja is. Meggyőződésem ugyanis, hogy a jövőbeli MKP-nak, ha a politikai életben aktívan részt szeretne venni, akkor szüksége lesz szlovák szövetségesekre is. Itt nem holmi hangzatos „spolupráca – együttműködés” szlogenű látszat-összeborulásra gondolok, de még programegyesítésekre sem, hanem tényleges közös munkára bizonyos kérdésekben.

 

 

(…)

 

Az MKP következő elnökének, illetve elnökségének több sarkalatos kérdéssel fog kelleni megbirkózni. Egyik az esetleges szlovák partner(ek) kérdése lesz. Merre tovább? Én a voksomat már letettem és keresem azon szlovák képviselőket akikkel közösen tenni tudunk régióink gazdasági és szociális fellendüléséért és a felvidéki magyarságért. Buzdítok erre másokat is. Ne aludjunk, amikor éberségre van szükség!

 

 

nagydavid.sk – JUDr. Nagy Dávid – Merre tovább MKP?

(Megjelent a Szabad Újság április 20-i számában.)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!