(…) Nagyon helyes dolog a vénaszkenner, amely visszatéríti a családokat, gyermekeket egy minőségi szórakozásra” – mondta dr. Muszbek Mihály.

 

Itt azért álljunk meg egy pillanatra: minőségi szórakozás? Az NBI-ben? … S ezt úgy kell érteni, hogy régen a foci családi esemény volt? Apa, anya, gyerekek: chill-out a lelátón? Nyugis nézelődés kólával és pattogatott kukoricával?

 

Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de nekem semmi ilyesmi nem rémlik. Pontosabban: rémlik, de azt mozinak hívták, nem? (…)

 

 hirdetes_810x300  

„A Ferencváros szurkolótábora folyamatosan nő” – mondta Muszbek. Ezt a paradoxont már ismerjük, nem is olyan régen az MLSZ is így kommunikálta a szurkolói kártya sikerét. A drukkerek száma egyre nő, a grafikonok görbéi lassan már a sztratoszféránál tartanak – csak a nézőszám csökken folyamatosan. Néha egy egész NBI-es fordulóra nem kíváncsiak annyian, ahányan (több mint tízezren!) márciusban kint voltak az idény legjobb hangulatú meccsén, amikor a Csepel a Fradi tartalékcsapatát fogadta az NBIII-ban.

 

„Azon a csepeli meccsen olyanok hangzottak el Kubatov Gáborra vonatkozóan, ami tűrhetetlen” – mondta Muszbek. Ha nem lettem volna ott Csepelen, akkor talán hinnék neki, de ott voltam, ezért tudom, hogy pont azon a meccsen semmilyen vulgáris rigmus nem hangzott el, már amennyiben a „Hajrá, Fradi!” vagy a „Szép volt, Csepel!” nem tartozik a káromkodás kategóriába, mert újabban már semmiben sem lehetünk biztosak. (…)

 

Gazdag József: Egy futballfüggő naplójából

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!