Tisztelt polgártársaim és Šamorínčan olvasók. Újságírói szakmai pályám során még soha nem kerültem ilyen helyzetbe.

 

Újra és újra olvasom azt a három mondatot, amelyek az interneten és a szociális hálón hatalmas gyűlölethullámot váltottak ki. Gyűlöletet városunk lakóival szemben és velem, mint főszerkesztővel szemben is.

 

Itt van a három említett mondat szinte szó szerinti fordítása – megj. a szlovák cikkbe ennek a három mondatnak a fordítását tettem:  “Úgy látszik a városunba betelepült szlovákoknak és a samorincan.sk főszerkesztőjének már minden bántja a csőrét, ha már levegőt veszünk az is.

 

 hirdetes_810x300  

November 13-án leplezzük le Mátyás király szobrát a városháza előtt, a legutóbb ez ütötte  ki náluk a biztosítékot.”

 

Kedves polgártársaim és Šamorínčan olvasók. Sokukkal szoktam  találkozni a városban, vagy amikor egyedül megyek valahová vagy amikor a három gyermekemmel sétálok.

 

Úgy tűnik Önöknek, zavar engem az, hogy Önök itt laknak vagy lélegeznek?

 

A Šamorínčan oldalain nap mint nap a városunk életéről és az itt élő emberekről szóló híreket és történeteket hozok le. Linka Tiborról, Slama Angelikáról, Juhász Tiborról, Nagy Jakabról, a vívókról, a focistákról vagy arról, hogy a Kaufland és a Billa legyen kétnyelvű.

 

Úgy tűnik Önöknek,  zavar engem az, hogy Önök  “lélegeznek”?

 

A három fentebb idézett mondatot Kovács Koppány városi képviselő írta le. Az október 26-án  A város a városi hivatal előtt szobrot emel Mátyás királynak címmel megjelent cikkemre való reakcióként.

 

“A városi hivatal  és a posta közötti kis darab zöldterületen Mátyás király szobra fog állni. Tegnap a városi Area dolgozói kiásták az alapokat, amelyeket ma betonozzák.

A város megerősítette, hogy az emlitett területre Mátyás királynak emelnek szobrot. Közelebbi információt viszont nem nyújtottak. A város 2016-os évi költségvetésében található egy 8000 Eurós, szobor állítására szóló tétel.

A Šamorínčan megkérdezte  a várost, zajlott-e nyilvános vagy szakmai megbeszélés a témáról, amelyben egyetértésre jutottak abban, hogy az adott terület megfelel-e a szobor állítására, és zajlott-e  egyetértéshez vezető társadalmi diskurzus a Mátyás király szoborról. Választ nem kaptunk.“

 

Azt gondolom, hogy a képviselő úr úgy reagált a cikkre, hogy el sem olvasta, vagy nem értette meg.

 

Kedves polgártársaim és Šamorínčan olvasók, meg akarok Önöktől kérdezni valamit. Olyan cikket írtam, amelyben ellene voltam annak, hogy a város szobrot állítson?

 

Hogyan állítsuk meg ezt a mesterségesen keltett gyűlöletethullámot? Kérem, akadályozzuk meg, hogy a somorjaiakat egymás ellen hergeljék.

 

samorincan.sk – Vladimír Gábor: A Šamorínčan állásfoglalása egy városi képviselő kampányához

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!