Gyakorlatilag ott tartunk, hogy Németország és Európa megtelt – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő annak kapcsán, hogy a német belügyi tárca nemrég azt javasolta, a Földközi-tengerről kimentett menedékkérőket vigyék vissza Afrikába.

 

A Thomas de Maziere német belügyminiszter jegyezte javaslat szerint két országba, Tunéziába és Egyiptomba kellene visszaszállítania menekülteket. Nógrádi ennek kapcsán megjegyezte: a menekültek nagy része Líbiából jön, mely azonban „kerek perec” kijelentette, hogy nem hajlandó senkit visszafogadni. Líbia ugyanakkor nem tud meglenni európai segítség nélkül – szögezte le.

 

Hozzátette: a javaslat tartalmazza, hogy meg kell állítani az embercsempészetet. Ennek azonban rengeteg egyéb módja lenne.

 

Ez egyébként egy olyan javaslat, melyről az Európai Unió még nem is tárgyalt, és a német ellenzék teljesen elítéli. Felröppent egy javaslat, meglátjuk, mi lesz belőle, a migránsok közben jönnek, és egy részük belepusztul a Földközi-tengerbe – fogalmazott.

 hirdetes_810x300  

 

(…)

 

Kossuth Rádió/180 perc, Nógrádi György: Európa megtelt

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!