(…)

 

Igen. A liberális demokráciák uralta kor 2016-ban lezárult. De a nyugati liberalizmus végvonaglása egyáltalán nem vicces dolog vagy jó hír. Mert csak tünet. A Nyugat alapvető és visszafordíthatatlan gyengülésének és az általa teremtett viszonylagos stabilitás szétesésének tünete.

A nyugati liberalizmus ugyanolyan doktriner ostobaság volt, mint a kommunizmus. Saját nyelvezettel, hitvilággal, aminek semmi köze a valósághoz, az ember valódi természetéhez.

 

Hogy az ember akarja a történelmet, akarja a hitet, akarja a vért és verejtéket.

 hirdetes_810x300  

 

Az a Mátrix, ami ezt nem adja meg, megsemmisül.

 

Oké, akkor most örülhetünk? Nem, mert a világot nem lehet újratölteni. Ha Washingtonban, Párizsban vagy Berlinben nem komplett idióták fognak ülni a jövőben, az már nem segít. A kár megtörtént. Európában nem az egymillió új migráns a fő probléma, hanem az a tízmilliós nagyságrendű régi bevándorló, akiknek többsége már bizonyította, hogy alkalmatlan értékeink, életmódunk átvételére. Megfigyelhetetlen, kezelhetetlen tömeg, és ahogy Európa vezető hatalmai befelé fordulnak a kihívás miatt, úgy gyengülünk kifelé.

 

(…)

 

Összesen 1,3 milliárd ember él olyan országokban, amelyek fejlődése demográfiai, klimatikus, kulturális és számos egyéb tényező miatt fenntarthatatlan. Azaz meg fognak bukni, polgárháborúkba, anarchiába süllyedni, dominóként ledöntve azon szomszédaikat is, amelyek egyébként életképesek lennének. Ha azok hagyják.

 

Emberi jogok? Menekültek jogai? Egy ilyen kihívásra nincs liberális válasz. Aki megpróbálja, meghal, mint a naiv jófiúk a Walking Dead-ben.

 

(…)

 

mandiner.huFelbomlik egy világrand (Mandiner 2016 – V.)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!