Ha a munkanélküliség csökkentéséről van szó, lassan a peremre kerülünk. Úgy gondolom, hogy ezt az állapotot 2017-ben elérjük, de a 7-8 százalék alá nehezen kerülhetünk be.

 

Azok, akik aktivizálódni szeretnének, nagyobb segítséget kapnak majd az államtól. Azokkal, akik nem aktivizálják magukat és csak visszaélnek a szociális rendszerrel, sajnos az államnak keményebbnek és szigorúbbnak kell lennie, mint idáig.

 

A munkaerőhiányról meggyőztek a régiós útjaim, amelyeket novemberben és decemberben abszolváltam, a munkaerő hivatalokban és a meglátogatott cégeknél pedig megtudtam, hogy szakképzett munkaerőt találni manapság valami hihetetlenül nehéz.

(..)

 hirdetes_810x300  

Az ilyen problémával rendelkező cégeknek felajánljuk, hogy inkább segítünk a munkanélküliek újraképzésében, valamilyen pénzügyi forrásokat is találhatunk rá, minthogy külföldi munkavállalókat csábítsunk ide Vietnámból, a Fülöp-szigetekről vagy más országokból.

 

Egyszercsak észrevesszük, hogy ha nem kapnának engedélyt szerbiai munkások alkalmazására (megj: a nagyszombati Peugeot Citroen gyár), akkor nem tudnák garantálni a termelést. Ha 1300 eurós átlagbérrel nem vagyunk képesek találni munkára vágyó embereket, akkor itt valami nagyon rossz, ha a szlovákiai munkanélküliek összetételéről van szó.

 

teraz.sk – Robert Fico: Sme na hrane znižovania nezamestnanosti, pod 7-8 % sa pôjde ťažko

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!