(..)

Soha nem mondtam azt, hogy a korrupció nem létezik. Csak az újságírók legmagasabb szintekre – a kormányhivatal és a miniszterek –  vonatkozó kérdésére válaszoltam, illetve arra, hogy mit gondolok az elnök kijelentéséről, miszerint 2016-ban a korrupció tarthatatlan volt. Azzal válaszoltam, hogy mondjanak csak egy ügyet az elmúlt évből, amikor a korrupciós helyzet tarthatatlan volt, és amely a politika legmagasabb szintjeit érinti. Válaszolni egy újságíró sem tudott. (..)

(..)

Ha már Gajdoš nyomozónál tartunk, akkor a 2005-ben és 2006-ban történt Gorilla botrányról beszélünk, ami Dzurinda második kormányának ügye. A Gorilla-ügy  Iveta Radičová kormányának asztalán volt, de nem tettek semmit a kivizsgálásáért. Ez hatalmas utcai tüntetésekkel végződött, melyek után speciális nyomozócsoportot alakítottak.

 

Ez abban az időben történt, amikor Iveta Radičová kormánya nem kapott bizalmat. Az adócsalások ügyében nem kell elfelejtenünk, hogy a  Bašternák-ügy 2011-ben kezdődött (tehát újra I.Radičová kormánya idején), amikor kifizettek neki 3,6 millió eurót ellenőrzés nélkül, a másodikat 2012 májusában, röviddel Robert Fico  kormányra lépés után abban az időben, amikor a Pénzügyi hatóság feleszmélt rendszereinek becsődöléséből.  Azóta olyan intézkedéseket fogadtak el, amelyek minimalizálják a lehetséges adócsalások terét. (..)

 hirdetes_810x300  

(..)

Az utóbbi négy év alatt Szlovákiában 500 embert vádoltak meg korrupcióval, voltak köztük olyan esetek is, amikor a Smer ispánhelyettesét üldözték, vagy a határrendőrség egykori igazgatóját, a rendőrségi akadémia rektorát, polgármestereket, orvosokat. Ezen a héten kapta meg büntetését a Szlovák Földalap egykori helyettese a Nagyszalók-ügy miatt. (..)  Nem utolsó sorban ne felejtsük el három egykori miniszter megvádolását sem az elmúlt választási időszakból, közülük ketten a faliújságtender miatt vádlottak. Ezek az Fico-kormány legnagyobb botrányai voltak. Kedves Balázs úr, azt állítani, hogy a korrupciót nem vizsgálják ki Szlovákiában és a rendőrség a valódi ügyekben valamit besöpör a szőnyeg alá, az a valóság eltorzítása és egy új alkotása. Egy virtuálisé.

 

Aktualne.sk – KOMENTÁR Roberta Kaliňáka: Je jednoduché deformovať pravdu, keď sa to hodí

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!