(..)

Bugárék ismét hasznára váltak a Smernek, főleg, ha úgy vélik, hogy ez előnyös is számukra. A kétfordulós megyefőnök-választást azért találták ki Szlovákiában, hogy ne lehessen magyar megyefőnök. A magyarok most is sérelemként fogják fel ezt, a Most is máig ebből a szemszögből vizsonyult a választásokhoz, és hogy végre esély legyen magyar megyefőnökre. A pártnak, amely csak szimbolikus sikereket ért el a koalícióban, nagyon kellene egy ilyen eredmény.

 

A Hídban azonban teljesen megértik, hogy a helyzet azóta változott. A magyar szavazók aránya Szlovákiában csökkent és egy helyett két nagyobb párt verseng a magyar szavazatokért. Akinek van esélye az egyfordulós választások kihasználására, az inkább az MKP, mint a Most.

 

Bugár pártja országos szinten erősebb, de helyi és régiós szinten még mindig az MKP-nak van fölénye köszönhetően a kiépített tagságnak és a jelentős budapesti támogatásnak. Egyedüli lenne, ha a Most már most számítana az MKP-val való egyezségre a közös jelöltekről – ezek nehéz tárgyalások lesznek, elég csak arra tekintenünk, milyen gyakran hívták az MKP-s politikusok Bugárékat árulóknak és bérenceknek.

 hirdetes_810x300  

 

Denník NPeter Morvay:  Ficov zlepenec kráča v stopách Mečiara

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!