Ahogy a dolgok állnak, 2024-ben Budapesten aligha lesz olimpia. Köpönyegfordító ellenzéki pártok és egy álcivil kvázipárt a jelek szerint még az esélyét is beáldozták pillanatnyi politikai érdekeik oltárán. Szeptemberben, Limában még egy elvesztett pályázat is nagyot lendítene az országimázson, s lebegtetik a 2028-as rendezés lehetőségét is. De lehet, hogy ez már soha nem derül ki.

 

Ha utódaink fellapozzák a tízes évek magyar történelmét, nem is igen értik majd, mi ez az egész. Kik voltak ezek az aláírásgyűjtők, és mit akartak valójában? Holott a lényeg az, hogy mit nem akartak. Semmit. Olimpiát, paralimpiát, s általában véve semmilyen globális rendezvényt. Maradjunk mi csak a magyar ugaron, ahol évszázadok óta masszív két lábon állunk.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Most épp Budapestet használták fel álszent céljaikra, arra alapozva, hogy itt eltér a politikai rokonszenvképlet az országostól. Egy hónap alatt összegyűjtöttek 266 ezer aláírást, hogy demonstrálják: ez a város a negyedmillió Kovács László gyűjtőhelye. Mernek kicsik lenni, és még büszkék is rá.

 

(…)

 

Nincs reális esélyünk a nagy és gazdag vetélytársakkal szemben, ha a szeptemberi döntésig végig lebegtetve van a fővárosi és nemzeti konszenzus a rendezést illetően. A főpolgármester és a kormányfő már péntek este összeült tanácskozni, s a hét közepére akár a végleges döntés is megszülethet.

 

Kép: Magyar Idők

 

Magyar Idők – Csontos János: Budapesti nolimpiai játékok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!