(…)

A kettős élelmiszerminőség gyakorlatát Robert Fico elfogadhatatlannak, egyértelmű csalásnak és veszélyes politikai üzenetnek minősítette. (…)

 

Robert Fico hangsúlyozta: a kettős élelmiszerminőség nem műszaki kérdés, hanem veszélyes politikai üzenet és az Európai Unió alapelvét érinti, abban a tekintetben, hogy „vagy mindenki egyenlő, vagy kölcsönösen átverjük egymást„.

 

„Ne mondják nekünk – ezen repülőgép V4-es utasainak -, hogy az első osztályon ülünk, amikor a lehető legfapadosabb járaton utazunk” – fogalmazott a szlovák miniszterelnök, hozzátéve: ez a hozzáállás politikailag teljesen elfogadhatatlan.

 hirdetes_810x300  

 

(…)

 

A Varsóban most elfogadott közös nyilatkozatra utalva Fico azt mondta: világos felszólítást fogalmaztak meg, és meggyőződése, hogy az Európai Bizottság (EB) reagálni fog. Megjegyezte: bár erről nem tárgyaltak a miniszterelnöki csúcson, de ha az EB részéről „nem tisztességes, hanem technokrata elbánást tapasztalnak„, akkor Pozsony „a multinacionális vállalatok sértő gyakorlata” miatt európai polgári kezdeményezéssel él az ügyben.

 

Robert Fico a sajtótájékoztatón méltatta a visegrádi négyek „példaértékű” együttműködését is. Korábbi kijelentését megismételve hangsúlyozta: a V4-es együttműködésben az utóbbi időben jelentős minőségi javulás állt be, olyannyira, hogy példa lehet az egész EU számára.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!