Húsvétvasárnap délben a szentatya húsvéti üzenettel fordult az emberiséghez, utána pedig különleges apostoli áldását adta az Örök Városra és az egész világra (Urbi et Orbi), amit mintegy százhatvan rádió és tévétársaság közvetített. Részlet a szentatya húsvéti üzenetéből:

 

Kedves testvéreim! Boldog húsvétot!

Ma az Egyház az egész világon megismétli az első tanítványok ámulattal telt híradását: „Jézus feltámadt!” – „Valóban feltámadt, ahogyan előre megmondta!”

A húsvét ősi ünnepe, a zsidó nép szolgaságból való szabadulásának emlékezete, itt éri el beteljesedését: feltámadásával Jézus Krisztus megszabadított minket a bűn és a halál szolgaságából, és megnyitotta előttünk az örök életre vezető utat.

Amikor engedjük, hogy a bűn uralkodjon felettünk, mindannyian elvétjük a helyes utat, és elveszett bárányként tévelygünk. De Isten, a mi pásztorunk, eljött, hogy megkeressen minket: annak érdekében, hogy megmentsen minket, aláereszkedett egészen a kereszt megaláztatásáig. Ma pedig ezt hirdethetjük: „Feltámadt a jó pásztor, aki életét adta juhaiért, meghalt az ő nyájáért, alleluja!” (Római misekönyv, húsvét IV. vasárnapja, áldozási ének).

 hirdetes_810x300  

Az idők folyamán a feltámadt pásztor soha nem fárad bele, hogy keressen minket, a világ pusztaságaiban elveszett testvéreit. Kínszenvedésének jeleivel – irgalmas szeretetének sebeivel – az ő útjára, az élet útjára vonz minket. Ő ma is a vállára veszi megannyi testvérünket, akik mindenféle rossztól szenvednek.

A feltámadt pásztor keresi azt, aki eltévedt a magány és az elutasítottság útvesztőiben; segítségükre siet azon testvérek révén, akik tudnak tisztelettel és gyengéden közeledni hozzájuk, s meghallatják velük az ő hangját, ezt a soha el nem felejthető hangot, amely az Istennel való barátságra hívja őket.

Vállára veszi mindazokat, akik ősi és új keletű rabságok áldozatai: az embertelen munkáé, az embercsempészeté, a kizsákmányolásé, a hátrányos megkülönböztetésé, a súlyos függőségeké. Vállára veszi mindazokat a gyermekeket és fiatalokat, akiket megfosztanak gondtalan gyermek- és ifjúkoruktól, hogy kizsákmányolják őket; és mindazokat, akiknek szívét a saját otthonukban elkövetett erőszak sebesítette meg.

 

(..)

 

Magyarkurír.hu A szentatya húsvéti üzenete
kép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!