Európa egy olyan harctérré változott, ahol ártatlanok halnak meg. A sajnálat azonban nem elég, ha továbbra is szabadok akarunk maradni.

 

A londoni terrortámadás bebizonyította, hogy Európa olyan harctérré változott, ahol a jövőnkért és a szabadságunkért kell harcolnunk. A támadásoktól való félelem sokakban megerősíti azt a kérdést, hogy a biztonságérzetért feláldozzák-e a szabadságukat.

 

A biztonságiak a polgárok védelme érdekében mélyebben avatkozhatnak bele olyan érzékeny dolgokba, mint a elektronikus kommunikáció és a telefonos beszélgetések megfigyelése, illetve lehallgatása. Ennek következtében legális úton többet tudnak meg rólunk, mint amennyit szeretnénk.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Világos, hogy a terrorizmus elleni harcban konfliktusra kerül sor az egyén személyi szabadságával, de a felelősségteljes embereken múlik, hogy megtalálnak-e egyfajta egyensúlyt annak érdekében, hogy a rossztól való félelem során ne vesszék el szabadságukat most és mindörökre.

 

(…)

 

A jogállam, ahol a jogokat érvényesíteni lehet, ahol a polgároknak szabadság- és boldogságérzetük van, az egyfajta gyógyszer lehet a terrorizmus ellen. A boldog és elégedett emberek nem keresnek menedéket a harcos mozgalmakba, az extrémizmusban, a propagandista médiában, azoknál a politikusoknál, akik a demokrácia elleni harcra szólítanak, és olyan szabadságban sem, amely az egykori autokratista vezetőkre támaszkodik.

 

Háborúban állunk a terrorizmussal, és háborúban állunk a szabadságunkért. A félelem a legkönnyebb út ahhoz, hogyan adjuk fel a szabadságunkat. Napjainkban a világ vezető politikusainak azon kellene dolgozniuk – jobban mint bármikor –, hogy az embereknek a lehető legjobb feltételeket teremtsék meg az életre.

 

(…)

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Európa je vo vojne o našu budúcnosť

Nyitókép: WorldAtlas.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!