A visegrádi országok együttműködése az unión belül a legszorosabb és leghatékonyabb, és mára világszerte branddé vált – nyilatkozta Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának.

 

A miniszter szerint az elmúlt években a szövetség azért tudta fontosságát fenntartani, mert a józan ész alapján politizált, és bizonyította, hogy ésszerű gazdaságpolitikával a növekedés motorja tud lenni, és a bevándorlási hullámot is meg tudta állítani.

 

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, Brüsszel “kipécézte” magának a visegrádi országokat: kötelezettségszegési eljárással fenyegetőznek ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogyan lehet az Európai Unió biztonságát helyreállítani.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

A külügyminiszter hazugnak nevezte azt a megközelítést, amely szerint a közép-európai országok nem szolidárisak a többi tagállammal. Éppen ezek az országok szolidárisak, azzal, hogy nem engednek be illegális bevándorlókat Európába – fűzte hozzá.

 

Hangsúlyozta azt is, hogy Európa minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségével néz szembe, ezért az eddiginél sokkal nagyobb óvatosságot kérnek az utazóktól. (…)

 

Kossuth Rádió/Vasárnapi újság, Szijjártó Péter: A visegrádi együttműködés világszerte brand lett

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!